Oprescu înţelege doar când îl înjuri?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sorin Oprescu vorbind despre şoferii bucureşteni: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură
ăia din maşini.”
Primarul Sorin Oprescu vorbind despre şoferii bucureşteni: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din maşini.”

Există în Bucureşti câteva zeci de mii de oameni care ar dori să utilizeze mai mult bicicleta prin oraş. Iar un studiu* recent a arătat că în România, în 2012, s-au vândut de vreo 5 ori mai multe biciclete decât maşini. Şi, totuşi, primarul Sorin Oprescu nu ţine cont de aceste realităţi.

Pe timpul celor două mandate de primar, dl. Oprescu a avut doua eşecuri (în 2008 şi în 2011) răsunătoare şi foarte costisitoare în încercarea de a realiza infrastructură pentru biciclete. Iar acum se află în lucru alte proiecte scumpe şi la fel de proaste. Toate aceste proiecte au fost (şi sunt) contestate de biciclişti. Însă, ca de fiecare dată, bucureştenii sunt ignoraţi de primar.

De 5 ani, de când subalternii dlui Oprescu „sifonează” banii publici în numele bicicliştilor, nicio instituţie a statului nu i-a deranjat. Nici primarul, cu toate că oamenii i-o cer insistent.

OPTAR, o asociaţie care militează pentru dezvoltarea mobilităţii urbane, a fost nevoită să ceară desfiinţarea pistelor care puneau în pericol oamenii, fie ei biciclişti sau pietoni. Şi cu toate că încercăm să purtăm un dialog cu autorităţile, niciodată nu am fost băgaţi în seamă de actualul primar. Tot mai des bucureştenii se întreabă: ce trebuie să facem ca primarul să ne asculte ?

Răspunsul a venit chiar de la dl. Oprescu care făcea referire la „ăia din maşini”, care n-au mârâit pe tema campaniei Bicicleşti, derulată de Gândul şi ProSport.

„Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din maşini”, primarul Sorin Oprescu

În cei doi ani de când trimitem petiţii către cabinetul primarului, nu am primit niciun răspuns! Deci, domnul primar nu reacţionează la petiţii. În schimb, se pare ca dl. Oprescu este foarte sensibil la „înjurături”. Asta să fie soluţia ? 

Marian Ivan - membru fondator al OPTAR

* STUDIU


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite