Oprescu: Din centrul Capitalei la autostrada spre Piteşti, în doar 20 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Sorin Oprescu a verificat, sâmbătă, stadiul lucrărilor investiţiei care presupune conectarea Splaiului Independenţei cu autostrada A1, el apreciind că trebuie asigurată continuarea proiectului pentru ca acesta să fie terminat în timp util, respectiv în iunie 2012.

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat, sâmbătă, stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii "Penetraţie şi racord Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti", informează Mediafax.

"În acest moment există certitudinea că avem pe ce să sprijinim podul, fiind terminată execuţia coloanelor forate şi realizat radierul de la pilonul central. Rămâne să asigurăm continuarea investiţiei, pentru a putea fi terminată în timp util, în iunie 2012", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a adăugat că lucrările se vor concentra pe "zona de expropiere de la coborârea podului", aspectul cel mai important fiind asigurarea acestui culoar de exproprieri.

Lucrarea constă în realizarea unui sistem rutier de tip "drum expres", care va conecta Splaiul Independenţei cu autostrada A1, devenind astfel o alternativă importantă la Bulevardul Iuliu Maniu, care preia circa 80% din traficul provenit din A1, la care se adaugă şi traficul local, foarte intens, cauzat de aglomerarea urbană din zonă.


Traficul va fi fluidizat

Această lucrare va fluidiza traficul pe această arteră, scăzând astfel timpul de deplasare, şi face posibilă realizarea de benzi proprii pentru mijloacele de transport în comun.

Proiectul constă în realizarea infrastructurii unui drum cu trei benzi pe sens, mărginit în anumite zone, de-o parte şi de alta, de străzi colectoare a traficului zonal, asigurându-se astfel circulaţia în regim de prioritate pentru cei care tranzitează zona.

Pe parcursul lucrării sunt prevăzute a se realiza mai multe noduri rutiere denivelate (nodul de la Şoseaua Virtuţii- Splaiul Independenţei, nodul de la intersecţia penetraţia A1 - bulevardul Uverturii, nodul de la intersecţia acestui drum cu şoseaua de centură şi nodul de legatură cu autostrada A1, în zona pasajului CFR de la Ciorogârla).

În prezent se desfăşoară lucrările de realizare a nodului Splaiul Independenţei - Şoseaua Virtuţii, care constă în realizarea unui pod hobanat peste râul Dâmboviţa şi a unui pod cu tabliere din beton armat, inclusiv a bretelelor de racordare cu cele două străzi, pentru asigurarea tuturor sensurilor de mers.

Proiectul, cu o durată de execuţie de 35 de luni şi cu o valoare de contract de 579.851.193 lei, presupune realizarea unui traseu cu lungimea de 8,3 kilometri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite