Oprescu îi acuză pe consilierii municipali ai PDL de demagogie, incompetenţă şi lipsă de responsabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, îi acuză pe consilierii generali de la PDL de demagogie, incompetenţă şi lipsă de responsabilitate, în urma votului de azi în legătură cu proiectul referitor la închiderea inelului median de circulaţie în zona de nord a Bucureştiului.

Oprescu a propus introducerea pe ordinea suplimentara de zi a şedinţei CGMB de astăzi a unui proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Închidere Inel Median de circulaţie la zona Nord/Autostradă Urbană – tronson Lacul Morii – Şoseaua Colentina”.

Potrivit municipalităţii, acesta este următorul pas obligatoriu, prevăzut de lege, după ce a fost finalizată faza de dezbatere publică, pentru declanşarea procedurilor de încheiere a unui parteneriat public-privat, în vederea realizării acestui proiect.

„În acest sens, declaraţiile reprezentanţilor PDL, care susţin că nu au cunoştinţă despre detaliile proiectului, dovedesc încă o dată demagogia, incompetenţa şi lipsa de responsabilitate a acestora. Mai mult, consilierii generali ai PDL se contrazic singuri, afirmând că, de fapt, proiectul închiderii inelului median le-ar aparţine încă din anul 2000. Ipocrizia şi necunoaşterea proiectelor de către majoritatea din CGMB nu fac altceva decât să blocheze posibilitatea atragerii investiţiilor străine pentru proiecte concrete, de mare amploare, necesare dezvoltării pe termen mediu şi lung a oraşului”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

„Este cu atât mai ridicolă poziţia PDL, cu cât ieri, acest proiect a fost primit în mod pozitiv de oameni de afaceri, reprezentanţi ai marilor companii de investiţii, lideri de opinie din mass-media, dar şi de primul ministru al României şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care au răspuns invitaţiei primarului general de a participa la dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Bucureştiului. Această atitudine prin care PDL se opune proiectului inelului median este doar o formă de dispreţ faţă de cei mai sus menţionaţi, faţă de profesioniştii care au lucrat la realizarea studiului, dar mai ales, faţă de cetăţenii Capitalei”, se mai spune în text.

 

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite