Competiţia pentru oraşul Ora Pământului a început: primăriile, ONG-urile şi întreaga comunitate se întrec în proiecte de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua internaţională „Ora Pământului“, prin care sute de milioane de oameni sting lumina pentru o oră, are loc anul acesta pe 29 martie. Cu această ocazie, în România se organizează pentru a treia oară consecutiv şi concursul Capitala „Earth Hour“. Câştigătorii din 2012 şi 2013 au fost Bistriţa şi Timişoara.

Astfel, oraşele din România se vor întrece în proiecte de mediu cu ocazia unei noi ediţii a evenimentului mondial anual Ora Pământului, care va avea loc anul acesta pe 29 martie, informează WWF-România, citat de Mediafax.

În cadrul competiţiei, oraşele sunt invitate să-şi formeze echipe locale de campanie care să se ocupe de planificarea şi implementarea planului de acţiuni şi evenimente pentru luna „Earth Hour“ şi să desemneze din rândul membrilor echipei un coordonator al campaniei.

Apoi, urmează elaborarea şi implementarea planului de evenimente, inclusiv a evenimentului Earth Hour din 29 martie. După finalizarea campaniei de o lună, oraşele, prin intermediul coordonatorului echipei locale trebuie să trimită organizaţiei WWF-România un rezumat al evenimentelor făcute, într-un formular standard pus la dispoziţie de WWF, precum şi documente-suport ce dovedesc verdicitatea celor comunicate în formular. WWF-România va analiza documentaţia şi va desemna oraşul câştigător.

Termen limită de înscriere: 12 martie

Înscrierea în concurs se poate face până pe 12 martie, organizarea evenimentelor locale, în perioada 3 - 29 martie, iar trimiterea unui rezumat al evenimentelor organizate şi a documentelor-suport, între 31 martie şi 7 aprilie 2014. După evaluarea documentaţiei WWF-România va anunţa oraşul câştigător al titlului Capitala Earth Hour pe 15 aprilie.

Reprezentanţii oraşelor pot organiza, printre altele, acţiuni de educaţie ecologică, mini-proiecte de cercetare pe specii sau habitate locale în şcoli/licee, ieşiri în natură, observaţii astronomice, evenimente gastronomice cu produse tradiţionale/producători tradiţionali şi evidenţierea rolului esenţial, dar puţin ştiut pe care aceştia îl au în conservarea naturii în zonele de producţie. Totodată, se pot organiza expoziţii pe teme de mediu, conferinţe, acţiuni de conştientizare şi responsabilizare a cetăţenilor.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum şi alte detalii legate de competiţie sunt disponibile pe website-ul oficial al campaniei în România.

Ora Pământului: 2 miliarde de susţinători

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment. Pe 31 martie 2007, la Sydney, două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au sărbătorit Earth Hour, iar în 2010 - 4.500 de oraşe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins două miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite