Observaţii astronomice gratuite pentru bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Mall Promenada continuă seria evenimentelor gratuite organizate în weekend. Pe 22 şi 23 august, între orele 16:00 şi 23:00, terasa de la nivelul doi al centrului comercial va găzdui „Fii cu ochii PE cer”, eveniment dedicat celor care vor să descopere corpuri astronomice cu ajutorul echipamentelor de ultimă generaţie.

Weekendul acesta, bucureştenii sunt aşteptaţi cu mic cu mare pe terasa Promenada să observe corpuri şi manifestări astronomice, cum ar fi detalii spectaculoase ale suprafeţei Soarelui, pete solare, protuberanţe sau explozii solare, dar şi Luna în fază la primul pătrar, Saturn, Venus, Jupiter, M13 – Marele Roi din Hercule şi alte obiecte cosmice aflate la milioane de ani lumină distanţă.

Membrii asociaţiei Urania vor oferi suport şi informaţii despre fenomenele observate, dar şi despre cursul de astronomie, vizitele la observatorul astronomic, activităţile observaţionale în afara Bucureştiului sau parteneriatele educaţionale pe care le organizează.
Asociaţia Astronomică Urania este un club de pasionați de astronomie din București care contribuie la popularizarea cunoașterii universului, a spațiului cosmic și a obiectelor stelare, activitatea lor atrăgând în ultimii 17 ani atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Mai mult, în acelaşi weekend, între 17:00 şi 19:00, părinţii sunt invitaţi la nivelul unu din mall Promenada să participe alături de cei mici la ateliere educaţionale gratuite oferite de echipa Akka Show.

Sâmbătă, 22 august, copiii pot participa la un curs de creativitate în care vor învăţa să realizeze măşti personalizate, cu ajutorul cărora se vor putea deghiza în personajele pe care le îndrăgesc. După exersarea creativităţii, cei mici vor păşi în lumea muschetarilor la o demonstraţie de scrimă.

Duminică, 23 august, copiii vor da viaţă unor personaje de poveste din întreaga lume. Cei mici vor îi vor crea pe Hansel si Gretel, Matrioska, Asterix şi Ileana Cosânzeana şi le vor anima prin joacă. Şi pentru că cea mai bună modalitate de a învăţa lucruri noi este prin joc, la toate acestea se adaugă jocuri, poveşti şi legende universal cunoscute.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite