Oameni ai străzii, salvaţi de Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 a strâns în numai patru nopţi 13 oameni ai străzii, din care cinci femei.

Cele 13 persoane au fost cazate la Adăpostul Social de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” al administraţiei publice locale a sectorului 2.

Pentru a veni în sprijinul acestor persoane defavorizate, Primăria Sectorului 2 a pus la dispoziţia bucureştenilor mai multe numere de telefon unde pot anunţa cazuri de persoane fără adăpost care sunt în pericol de îngheţ datorită temperaturilor extrem de scăzute pe timpul nopţii. Astfel, aceste cazuri pot fi semnalate la numerele 021/9862 sau 0727.300.453, iar echipajele mobile vor interveni în sistem de urgenţă.

Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, două echipaje ale Ambulanţei Sociale continuă să patruleze pe timpul nopţii, între orele 22.00 şi 06.00, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care stau pe străzile de pe raza sectorului 2, în scopul prevenirii cazurilor de îmbolnăviri sau deces.

Aceste măsuri au fost luate pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut să apară, cauzate de temperaturile scăzute, cum ar fi: degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare si chiar deces.

Adăpostul este situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500 şi are o capacitate de 54 de locuri din care 24 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi, dormitoare, săli de baie şi cabinet medical, precum şi cele mai bune condiţii de cazare în siguranţă a celor care nu au un acoperiş deasupra capului.

Fiecare persoană în parte este consultată de medicii de pe ambulanţă şi în funcţie de afecţiunile de care suferă, sunt dispune măsurile ce se impun, respectiv internarea într-un spital sau acordarea unui tratament medicamentos sub monitorizarea permanentă a doctorilor care vor urmări evoluţia în timp a bolnavilor. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite