O nouă metodă de sedare în medicina dentară, în premieră în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din România cu afecţiuni dentare severe ce nu-şi găseau rezolvarea până acum au la îndemână, pentru prima dată în România, cea mai nouă metodă de sedare în medicina dentară, anestezia generală.

Studiile de specialitate realizate de NIDCR (Institutul Naţional de Cercetare Dentară şi Craniofacială din SUA) arată că 25% dintre copiii sub 12 ani au afecţiuni dentare severe şi infecţii ce pot afecta întregul organism. Peste 10% dintre acestea rămân netratate din lipsa unei soluţii de tratament în condiţii optime de siguranţă şi confort.

Anestezia generală are cinci avantaje majore deloc de neglijat pentru părinţii copiilor care prezintă un grad crescut de cariogenitate şi au nevoie de tratamente dentare complexe: este o procedură foarte sigură, uşor de controlat, noninvazivă, mai profundă decât formele clasice de sedare şi care permite realizarea tuturor tratamentelor dentare într-o singură şedinţă de 2-3 ore. Pentru anestezia generală copilul este adormit cu ajutorul unui gaz cu efect sedativ, după care anesteziat intravenos şi apoi intubat. „Dintre cei 1500 de pacienţi din întreaga ţară care ne trec pragul lunar, aproximativ 150 necesită anestezie generală. Realizarea acesteia se decide în funcţie de caz în cadrul consultaţiei preoperatorii şi este o procedură extraordinară pentru copiii cu afecțiuni dentare severe, care prezintă un grad crescut de anxietate faţă de intervenţiile stomatologice", spune doctorul Dana Ivan, medic stomatolog pediatru la DENT ESTET 4 KIDS.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite