O nouă ipoteză în cazul tramvaiului atacat în mers în Sectorul 4. Arma făptuitorului ar putea fi o praştie cu bilă de rulment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul din Sectorul 4 - unde asupra unui tramvai plin cu pasageri s-a tras cu un proiectil  deocamdată necunoscut - pare să fi avut loc după ce un individ încă neidentificat ar fi folosit o praştie cu bilă de rulment. Iniţial, s-a vehiculat ipoteza că s-ar fi tras cu arma asupra tramvaiului, dar poliţiştii nu au găsit la faţa locului nici glonţul, nici cartuşul.

Un incident bizar s-a petrecut vineri în Capitală, care a pus în pericol viaţa mai multor pasageri aflaţi într-un tramvai. Vehiculul a fost lovit de un obiect dur, care a străpuns două geamuri aflate pe laturile diametral opuse. Iniţial, s-a crezut că s-a tras cu arma, dar niciun proiectil nu a fost găsit la faţa locului. Informaţiile Digi24 arată că se ia în calcul inclusiv ipoteza folosirii unei praştii cu o bilă de rulment sau cu orice alt obiect dur.

Nu se ştie cu ce s-a tras de pe trotuar în direcţia tramvaiului sau ce obiect a fost aruncat. Cert este că acel corp a intrat prin geam şi a ieşit pe partea opusă. În acel moment, în tramvai erau în jur de 20 de călători.

Tramvaiul se afla în mers în momentul presupusului atac pe care acum îl investighează poliţiştii.

„Eram în tramvai şi nu era niciun om în picioare. Toţi eram pe scaune. Deodată, exact pe 11 iunie, la cruci, acolo, s-a auzit ca o pocnitură, dar nu de pistol, s-a auzit cum s-ar fi spart o veioză ceva, am văzut toţi în geamul din dreapta o gaură. Exact prin faţă a trecut acel glonţ sau ceva, pentru că pietroi nu era, a trecut exact prin faţa unei bătrâne, exact faţa ei, deci groaznic. (V-aţi speriat?) Da, normal pentru că puteam fi eu aia sau femeia în vârstă care a rămas stană de piatră”, a povestit la Digi24 Mona Dumitrescu, o călătoare din tramvai.

Pasagerii spun că imediat după acel moment de panică, vatmanul a oprit şi s-a asigurat că nimeni nu este rănit.

Atacul cu armă de  foc, prima ipoteză

Între timp, a fost anunţat incidentul la 112. Mai exact, Societatea de Transport Bucureşti a transmis că un bărbat care se afla pe trotuar ar fi tras cu pistolul în geamurile tramvaiului - pentru că aceasta a fost ipoteza iniţială.

„Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. La faţa locului s-au deplasat şi poliţiştii, care au făcut verificări pentru stabilirea împrejurărilor şi identificarea obiectului care a produs distrugerea”, a declarat Ciprian Romanescu, de la Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au cercetat zona minute în şir în speranţa că vor găsi proiectilul, dar fără succes. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru distrugere şi sunt rezervaţi în a oferi pronosticuri, având în vedere că niciun martor audiat nu a declarat că ar fi auzit focuri de armă în momentul incidentului. Anchetatorii analizează şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, care ar putea lămuri lucrurile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite