O jurnalistă de la The Australian l-a mituit cu o bere pe paznicul din cimitirul Ghencea ca să i-l arate pe Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista Shampa Sinha de la ziarul The Australian a povestit astăzi, într-un reportaj de călătorie peripeţiile prin care a trecut în Capitala de pe Dâmboviţa. Ea vorbeşte despre cum i-a dat o bere paznicului de la cimitirul Ghencea pentru a-l vedea pe Nicolae Ceauşescu şi despre cerşetorii din faţa Palatului Parlamentului.

Vezi aici materialul din The Australian.

Ea îşi începe articolul intitulat „Bucureştiul şi dincolo de el“ cu prezentarea centrului Capitalei împânzit de clădiri vechi şi cu panouri publicitare luminoase. „Ca un fel de insectă gigantică, un pahar foarte mare atârnă de un bloc din Piaţa Romană. Din pahar ies paie de diferite culori, ca nişte tentacule. De deasupra, o sticlă supradimensionată de Coca Cola, care atârnă de pe acoperişul clădirii, „toarnă“ un fel de băutură falsă“, povesteşte ziarsita.

Shampa Sinha compară această imagine a Bucureştiului, combinaţia de clădiri noi, clădiri vechi, reclame şi panouri şi faţade în stil parizian ca o „adolescentă care se dă prima oară cu machiaj“.

Ateneul, tortul de nuntă din centrul Capitalei
Despre Ateneul Român, ziarista spune că este ca un „tort de nuntă amplasat în central oraşului, cu coloanele sale albe lipsite sfidător de reclame, într-o capitală sufocată de panouri publicitare". Despre Casa Poporului spune că are denumire nepotrivită în special că 30.000 de bucureşteni şi-au pierdut casele pentru ca acestă clădire, a doua din lume, să fie ridicată. În timp ce vorbeşte cu o bucureşteancă, australianca observă şi un cerşetor aşezat chiar la intrarea în Palatul Parlamentului

Unul dintre lucrurile care au impresionat-o a fost vizita din Piaţa Revoluţiei, subliniind că statuia lui Iuliu Maniu şi monumentul Memorialul al Renaşterii sunt unele dintre cele mai impresionante sculpturi pe care le-a văzut în ţara noastră.

Ziarista vorbeşte şi despre tinerii care se plimbă prin Cişmigiu cu Ipodul atârnat la gât şi despre oamenii de afaceri români care merg la sală la nivelul 21 al Hotelului InterContinental.

Jurnalista s-a plimbat şi prin Braşov şi a mers şi la Castelul lui Dracula. Ea a vorbit despre munţii Carpaţi ca despre "locuri care îţi taie răsuflarea".
Australianca povesteşte la sfârşitul articolului cum a vizitat Cimitirul Ghencea, noaptea, chiar înainte de a părăsi România, cu toate că era închis, pentru a vedea mormântul lui Nicolae Ceauşescu. „L-am convins pe paznic după ce i-am promis că-i vom cumpăra o bere“, susţine ziarista de la The Australian.

Ea adaugă că tot de la paznic a aflat că cei doi dictatori, Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost îngropaţi în locuri separate, ca pedeapsă pentru păcatele lor.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite