O grenadă veche de peste 30 de ani a fost găsită în timpul lucrărilor la Blocul Rosenthal de pe Calea Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul Rosenthal este monument istoric SURSĂ FOTO HOTNEWS.RO
Blocul Rosenthal este monument istoric SURSĂ FOTO HOTNEWS.RO

Lucrările la consolidarea imobilului bucureştean din Calea Victoriei nr. 22-24, cunoscut sub numele de Blocul Rosenthal, au fost oprite pentru câteva ore, după ce angajaţii Companiei Municipale Consolidări au găsit o grenadă în subsolul clădirii.

Pentru siguranţa tuturor persoanelor care se aflau în şantier, s-a decis evacuarea imobilului şi apelarea de urgenţă a organelor abilitate. Grenada era într-o stare vizibilă de degradare şi are, cel mai probabil, o vechime de peste 30 ani, conform Primăriei Capitalei.

Grenada a fost descoperită în timpul lucrărilor de evacuare a deşeurilor din subsol, la nivelul -2 al clădirii. Până la începerea lucrărilor de consolidare a clădirii, acest nivel nu mai fusese folosit de aproape 30 de ani, uşile de intrare erau zidite, iar camerele complet inundate şi pline de deşeuri, arată libertatea.ro

Blocul Rosenthal din Calea Victoriei, clădire-monument cu vechime de peste 80 de ani Blocul Rosenthal a fost construit în anul 1938, după planurile lui Radu Dudescu, arhitectul şef al Băncii Naţionale a României. Timp de 30 de ani, a găzduit “Casa de Pensiuni, Împrumuturi şi Ajutoare” a angajaţilor BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerţ Exterior. După 1999, imobilul din Calea Victoriei a rămas în paragină. Clădirea monument istoric are un subsol pe două niveluri, cinci etaje de birouri, o sală de conferinţe, la etajul şapte se află o sală de sport şi un bufet la etajul opt. La parter au fost spaţii comerciale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite