O fetiţă de 10 ani s-a înecat în Lacul Herăstrău sub privirile colegei de joacă. Prietena ei i-a povestit totul mamei: „Avea buzele vinete şi ochii tulburi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: News.ro
Imagine: News.ro

Maia, o fetiţă de 10 ani, a murit sâmbătă înecată în Lacul Herăstrău, după ce a alunecat când s-a aplecat asupra luciului apei, să se spele pe mâini. Fetiţa s-a înecat sub privirile neputincioase ale prietenei sale, Eliza, care a povestit totul mamei sale. La rândul ei, femeia a relatat pe Facebook cum s-a petrecut tragedia.

Femeia a scris că fiica ei a încercat disperată să îşi tragă prietena din apă – întâi a apucat-o de mână, i-a scăpat, apoi a căutat un băt mai lung să o tragă din apă în felul ăsta.

La strigătele de ajutor ale copilei a venit un bărbat care a sunat la 112,  un al doilea care l-a strigat pe un al treilea, iar acesta din urmă a coborât în apă, a căutat corpul copilei în mâlul de pe fundul lacului şi, într-un târziu, l-a adus la mal.

Bărbatul i-a făcut victimei masaj cardiac, iar prietena ei i-a făcut respiraţie gură la gură cum văzuse la şcoală la o lecţie de prim-ajutor.

„Eliza mea a fost astăzi martora morţii accidentale a Maiei – o fetiţă de 9-10 ani, prietenă cu ea şi vecină de scară cu noi. Maia a alunecat în lacul Herăstrău şi nu a mai ieşit vie de acolo. S-a înecat sub ochii Elizei. Se murdarise Maia pe mâini şi a vrut să se spele. A fost fatal. A întins mâinile către luciul apei, a facut un pas prea aproape de apă, a alunecat pe o porţiune cu mătasea-broaştei şi a căzut în lac”, a scris femeia pe Facebook.

60 de minute de resuscitare

Ea spune că fiica ei a fost mai mult decât martoră. „Strigând după ajutor, Eliza a încercat disperată să o tragă pe Maia din apă – întâi a apucat-o de mâna, i-a scăpat, apoi a căutat un băt mai lung să o tragă din apă în felul ăsta. La strigătele de ajutor ale Elizei a venit un bărbat care a sunat la 112, a venit un al doilea care l-a strigat pe un al treilea. Acest al treilea bărbat a coborât în apă, a căutat corpul Maiei în mâlul de pe fundul lacului şi, într-un târziu, l-a adus la mal. Până să ajungă cei de la Pompieri şi de la Poliţie - şi până să ajungem şi noi pe malul lacului la locul tragediei, cel de-al treilea bărbat i-a făcut masaj cardiac, iar Eliza i-a făcut respiraţie gură la gură cum văzuse la şcoală la o lecţie de prim-ajutor. I-au tot verificat pulsul în speranţa că îşi revine. A fost prea târziu. (…) Mai târziu mi-a povestit Eliza, printre rafalele de plâns, că, în momentul în care a scos-o cel de-al treilea bărbat din apă, Maia era albă, avea buzele vinete şi ochii ciudaţi, tulburi”, a scris mama Elizei.

Echipajul SMURD a încercat să o resusciteze pe fetiţă timp de 60 de minute, însă fără succes.

„Am rămas până la final, când poliţiştii au acoperit trupul micuţ şi au notat ora decesului. Soarele ardea neverosimil într-un final de zi a finalului de vară. Maia strălucea albă şi nemişcata cu parul ei lung şi roşcat întins pe asfaltul aleii. Au acoperit-o şi au trasat o bandă galbenă în jurul ei”, a mai scris femeia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite