O familie de români vrea să adopte un orfan din Haiti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Buliga din Bucureşti are doi copii, dar a fost impresionată de drama prin care trec micuţii după cutremur. Copiii rămaşi orfani în urma cutremurului devastator din Haiti au mari şanse să-şi găsească părinţi adoptivi chiar şi în România.

De când au văzut la televizor imagini cutremurătoare din Haiti nu mai au linişte. Vor cu orice preţ să adopte de acolo un copil rămas fără părinţi.
Este vorba despre Florela, 33 de ani, şi Doru Buliga, 34 de ani, un cuplu, inimos, din Bucureşti, binecuvântat de Dumnzeu cu doi copii minunaţi: Briana, de patru ani, şi Antonio, de şapte ani. „Suntem părinţi şi, tocmai de aceea, nu putem concepe ca nişte micuţi să trăiască în condiţiile inumane din Haiti. Nu au unde să doarmă, nu au ce să mănânce, sunt răniţi. Noi ne-am decis să facem o faptă bună şi să adoptăm un copil orfan.Vrem să-i acordăm o nouă şansă la viaţă,”, ne-au spus cei doi tineri, care lucrează în domeniul IT.

Aşteaptă atestatul de familie adoptatoare

Chiar dacă vor trebui să crească un negru şi să înveţe limba creolă, bucureştenii abia aşteaptă să primească atestatul de familie adoptatoare din partea autorităţilor române. Pentru asta, ei au fost, ieri, la Oficiul Român pentru Adopţii, iar astăzi urmează să depună actele necesare la Direcţia Generală de Asistenţă Socială sector 6. 

„Nu-i încurajăm să adopte de acolo”

Bogdan Panait, preşedintele Oficiului Român pentru Adopţii, îi sfătuieşte pe cei doi bucureşteni să nu facă pasul decisiv. „Nu-i încurajăm să adopte un copil din Haiti. Suntem precuaţi pentru că situaţia acolo este incertă. Nu mai există instituţii ale statului cu care să luăm legătura, a început să se facă trafic cu copiii de acolo, astfel că nu avem de unde şti dacă minorii au părinţi sau au fost, pur şi simplu, furaţi. Plus de asta, există şi discuţia legată de tradiţii şi obiceiuri, care sunt complet diferite de ale noastre, astfel că unui copil de acolo i-ar fi imposibil să se acomodeze în ţara noastră”, este de părere Panait.

Cinci copii salvaţi din Infern

Soţii Mandy şi Matt Poulter au înfiat cinci copii haitieni. Pentru a-l aduce acasă pe unul dintre ei, pe micuţa Maya, au trecut prin clipe de groază în timpul călătoriei lor. Cei doi începuseră demersurile de adoptare a Mayei în urmă cu trei ani, mai aveau nevoie de acordul statului, însă atunci când cutremurul a lovit insula au crezut că au pierdut-o. Printr-un miracol, fetiţa a fost descoperită de un reporter de la canalul TV ABC în faţa orfelinatului prăbuşit.

CITEŞTE JURNALUL DIN IAD AL TIMIŞOREANULUI CAPTIV PRINTRE RUINE:

Primul jurnal din iad: „Patru zile de coşmar". Timişoreanul captiv în Haiti descrie dezastrul


Povestea inginerului timişorean prizonier în infernul din Haiti FOTOREPORTAJ

Un timişorean trăieşte pe viu infernul din Haiti


VEZI AICI IMAGINILE TRIMISE DE INGINERUL TIMIŞOREAN, DIN HAITI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite