Evacuările cu scandal continuă: o bucureşteancă ameninţă că-şi dă foc pe acoperişul unei case din sectorul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O ambulanţă se află la faţa locului. FOTO Adevărul
O ambulanţă se află la faţa locului. FOTO Adevărul

O femeie care urmează să fie evacuată dintr-o casă retrocedată de pe strada Sirenelor din sectorul 5 al Capitalei s-a urcat, luni, pe acoperişul imobilului cu o butelie şi ameninţă că îşi dă foc, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei.

Femeia s-a urcat pe acoperişul imobilului după ce proprietarul, care a obţinut în instanţă retrocedarea casei, a venit luni dimineaţă, însoţit de un executor judecătoresc şi de jandarmi, pentru a evacua locatarii. Un echipaj de la Secţia 18 şi o ambulanţă SMURD au fost trimise la imobilul de pe strada Sirenelor.

Unul din liderii Asociaţiei ”La bomba”, organizaţie non-guvernamentală care se ocupă atât de organizarea unor activităţi socio-culturale, cât şi apărarea drepturilor cetăţenilor din zona Rahova-Uranus, susţine că există probleme grave la nivelul retrocedărilor din această zonă. 

”De data aceasta este vorba despre o familie cu cinci persoane - soţ şi soţie, doi copii şi un bunica. Toţi s-au trezit daţi afară din casă, deşi au tot dreptul de a rămâne în locuinţă. Proprietarul a obţinut drepturile pe trei sferturi din corpurile imobilului, statul având în propietatea sa celălalt sfert. Tocmai acolo locuieşte familia femeii care s-a urcat pe casă şi protestează. Familia care este acum evacuată a obţinut o prelungire a fişei de calcul de închiriere. Avem acte care atestă că femeia are dreptul să stea acolo până în 2014”, a declarat pentru adevarul.ro, Cristina Eremia de la Asociaţia ”La bomba”.

Evacuările, o problemă veche

Problema evacuărilor din zona Rahova-Uranus-Sabinelor a ajuns deja un subiect obişnuit pentru comunitatea din zonă şi asta pentru că, potrivit celor care încearcă să se lupte pentru drepturile comunităţii, există o adevărată mafie imobiliară care lucrează în detrimentul oamenilor.  

adevarul.ro a scris, în urmă cu aproape două săptămâni, despre un protest organizat în sprijinirea familiei Moldoveanu, ai cărei 13 membri dorm şi acum în stradă după ce au fost evacuaţi din locuinţa în care stăteau până de curând.

Familia Moldoveanu locuia pe strada Sabinelor, până când moştenitorul a revendicat propietatea, iar cei 13 persoane au ajuns în stradă. Cu toate astea, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au promis, potrivit Cristinei Eremia, că vor oferi familiei două apartamente de două camere în cartierul Ferentari din sectorul 5.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite