Numărul recenzorilor din Bucureşti ar putea fi suplimentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat ieri că numărut recenzilor ar putea fi suplimentat cu aproximativ 600 de persoane, astfel încât o parte să continue recensământul, iar o parte să lucreze la completarea datelor nedeclarate iniţial, informează Mediafax.

Mihai Atănăsoaei a declarat, pentru Mediafax, că nu ştie câte persoane din Bucureşti nu şi-au declarat Codul Numeric Personal, dar, potrivit legii, recenzorii au obligaţia să se întoarcă în anumite situaţii.

Potrivit sursei citate, Prefectul Capitalei a precizat că ia în calcul posibilitatea de a suplimenta numărul de recenzori, astfel încât o parte să continue recensământul, iar alţii să revină la persoanele care au fost recenzate, dar care nu au declarat toate datele obligatorii.

Atănăsoaei a mai spus că există un fond de rezervă de 10 la sută, la care se poate apela, iar numărul de recenzori ar putea fi suplimentat cu aproximativ 600 de persoane.

Şeful Direcţiei de Recensământ din Institutul Naţional de Statistică (INS), Ştefan Trică, a declarat că este aproape imposibil ca fiecare recenzor să fie contactat pentru a afla dacă a luat sau nu CNP-ul persoanelor recenzate.

"Nu avem această informaţie şi nu este cu putinţă să o avem. Nu putem suna 8.000 de recenzori, în cazul Bucureştiului, şi să-i întrebăm dacă au cerut sau nu CNP-ul", a spus Trică, potrivit sursei citate.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite