Nu rata în acest weekend spectacolele Festivalului Internaţional de Artă a Circului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circul Scott din Suedia, Circul Naţional din Ucraina şi Circ&Variete Globus din România îşi prezintă sâmbătă, 24 septembrie, şi duminică, 25 septemrbie, premierele celor trei spectacole cu care se bat pentru „Leul de Aur“ la Festivalul Internaţional de Artă a Circului, care are loc în Capitală.

Marii artişti suedezi,ucrainieni şi români evoluează în faţa unui juriu riguros: Juriul de Specialitate, Juriul Artiştilor şi Juriul Copiilor.
Juriul de Specialitate va evalua actul de creaţie al realizatorilor-autori, Juriul Artiştilor va puncta talentul şi dăruirea personajelor din spectacole, iar Juriul Copiilor va aprecia spectacolul în ansamblu. Toate cele trei jurii vor avea un singur Președinte, Vinicio Murillo, Talent Director al Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus din Statele Unite ale Americii.

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea iomagini din spectacolele celor trei circuri



Cufărul misterios al suedezilor

Circul Scott din Suedia este aplaudat pentru prima data în ţara noastră. Pentru a aniversa cei 75 de ani ai Circului Scott, realizatorii au pregătit un spectacol incitant, unde publicul joacă alături de artişti. Va fi adus pe scenă un cufăr încuiat cu multe chei, care sunt ascunse undeva în interiorul circului. Copiii din public vor căuta aceste chei, împreună cu artiştii şi animalele, pentru a deschide cufărul şi a scoate comoara la lumină.

„În căutarea cheilor cufărului“ este un spectacol modern, care include numere impresionante cu lei de mare, elefanţi, cai arabi, dar şi numere menite să ţină publicul cu sufletul la gura precum «roata morţii» şi acrobaţii pe sârmă la mare înălţime, care se combină cu cele de iluzionism şi cu momentele de comedie.

Vor intra în spectacol dresorii Spindler şi John Burke, clovnii de la Rastelli, clovnul Francesco, acrobaţii de la Huesco Brothers şi Camadi şi iluzionistul Erix Logan. Regia este semnată de Robert Bronett, regia artistică şi scenografia de Johan Molin, Adde Granberg și Robert Bronett, care semnează şi coregrafia alături de Samantha Knaggs. Aranjamentele muzicale aparţin lui Guido Nauss şi Dominik Roslon.

Jonglerii şi bară rusă, la Circul Naţional din Ucraina

Circul National din Ucraina evoluează în premieră la Bucureşti cu spectacolul  „Get’man“.
Spectatorii vor avea ocazia să vadă numărul aerian prezentat de Serghei Novikov, un număr de jonglerie mâini în mâini, nelipsitul număr de bară rusă cu triplu salt. Picanteriile spectacolului sunt asigurate de numărul Alexandrei care îmbină hulla - hoopul cu elemente de contorsionism, de Trio Equivokee, grupul de clovni care provoaca hohote de râs. Vor fi dresuri spectaculoase de ponei, elefanţi, foci si camile. Totul este completat de nelipsitele numere de balet preferate de artiştii din spaţiul ex-sovietic. Realizatorii acestui spectacol sunt Oleg Zhovnir și Dmytro Viskov, coregrafia este semanta de Oleg Kapustin, iar decorurile sunt o creaţie a lui Dmytro Viskov. Costumele sunt semnate de Oleg Kapustin în colaborare cu Viskov Dmytro.

Istoria românilor, spectacolului Circului Globus

Circ&Variete Globus a intrat în competiţie cu „Destinul dacilor“, spectacol aniversar care marcheză o jumătate de secol de artă a circului în România. Este vorba despre o reprezentaţie de elită, al cărei succes a fost confirmat de publicul bucureştean, în cursul stagiunii trecute. Momentele spectaculoase de acrobaţie şi firul epic complex conturează o viziune unitară care imbina numere de dresura cu lei , cai, ponei, camile, caprite, lame, porumbei, catei, paun si elefant, cu cele de echilibristica si de jonglerie, cu peste o suta de personaje .

„Destinul dacilor“ vrea sa impresioneze publicul si juriul printr-un regal actoricesc: Marius Bodochi, Silviu Biriş şi Razvan Oprea. Regia şi scenariul sunt semnate de Brînduşa Novac. Scenografia îi aparţine lui Vlad Gabrielescu. Costumele şi coregrafia sunt realizate de Ama Butoiescu. Compoziția muzicală: Dani Alexandrescu şi Radu Fornea, în colaborare cu trupa K1, iar intrepretarea vocală aparţine trupelor România şi K1, precum şi artiştilor Răzvan Răducanu şi Ovidiu Popa.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului a început marţi, 20 septembrie, şi se va încheia la 2 octombrie.

Program spectacole:


Zilnic, orele 10.00 si 18.00:  Circul Naţional din Ucraina, în Parcul Drumul Taberei (Moghioroş) şi Circul Scott din Suedia, în Parcul Titan.
Zilnic, ora 15.00: Circ&Variete Globus din România, Aleea Circului

Festivalul Internaţional de Artă a Circului
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite