„Nu putem lăsa câinii să ne omoare copiii“. Părinţii ies din nou în stradă pentru a cere aplicarea legii lui Ionuţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii celei mai mari comunităţi online de părinţi din România, desprecopii.com, împreună cu Federaţia Organizaţiilor Nonguvernamentale pentru Copii (FONPC), anunţă continuarea protestelor faţă de indolenţa autorităţilor. Oamenii vor manifesta duminică, 22 septembrie, în Parcul Unirii, de la ora 11.00

Protestatarii anunţă, într-un comunicat de presă, că vor relua manifestaţiile până ce „Legea lui Ionuţ“, o lege care a fost simbolic numită de părinţi după ce copilul de patru ani a murit sfâşiat de câini, va fi aplicată de autorităţi. Protestul are loc în parcul din Piaţa Unirii începând cu ora 11.00.

„Comunitate de părinţi desprecopii.com şi FONPC continuă demersurile pentru respectarea drepturilor tuturor copiilor şi a cetăţenilor de a trăi în siguranţă în România secolului 21. În memoria lui Ionuţ (copilul atacat şi mâncat de câini la începutul lunii septembrie), dar şi în numele tuturor celor traumatizaţi de câinii lăsaţi la voia întâmplării pe străzi, în cadrul campaniei PRO siguranţa copiilor, săptămâna aceasta am transmis scrisori deschise instituţiei Avocatului Poporului, cancelariilor reprezentanţelor diplomatice de la Bucureşti (Ambasade, Consulate, UNICEF, SELEC, etc) şi unor instituţii internaţionale de învăţământ“, se arată în comunicatul citat.

Potrivi reprezentanţiilor celor două organizaţii, această campanie are obiectivul de a respecta drepturile fundamentale din Constituţia României (dreptului la viaţă şi la integritate fizică şi psihică (art.22),  la siguranţa persoanei (art.23), la asigurarea igienei şi a sănătăţii publice (art.34),  la un mediu sănătos (art.35) şi, nu în ultimul rând, la protecţia copiilor (art. 49).

Organizatorilor li se alătură şi toti cei care au fost prezenţi încă de la începutul manifestaţiilor, adica Asociaţia Pro Civilizaţie, grupul de iniţiativă al lui Nadine, Zeromaidanezi.ro, iar împreună vor cere cu  fermitate autorităţilor să ia măsurile necesare pentru aplicarea legii lui Ionuţ.

„Nu mai acceptăm o noua tragedie, o nouă întâmplare nefericită. Nu putem lăsa câinii să ne ucidă copiii! Copiii noştri au început grădiniţele şi şcolile, iar astăzi ies cu bicicletele în parcuri! Vă invităm să veniţi şi să cereţi alături de noi un plan coerent şi concret de măsuri cu termene de aplicare ale acestora“, explică protestatarii.

Potrivit lor, această lege trebuie sp se concretizeze prin ridicarea definitivp a câinilor de pe strpzi, de lângă blocuri, din parcările magazinelor, ale firmelor, din parcuri, etc. Oamenii precizează, însă, că au respect pentru drepturile animalelor şi că îşi doresc ca ele să trăiască în adăposturi specializate, unde să fie în siguranţă, aşa cum şi cetăţenii îşi doresc să fie în siguranţă pe străzile ţării. „Ne delimităm ferm de orice demers care nu se situează în acest registru“, se mai arată în comunicatul citat. 

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Protest faţă de maidanezii din Capitală. Manifestant: „Să adunăm câinii şi să-i aruncăm peste gardul Parlamentului“

Părinţii ies din nou în stradă pentru a protesta faţă de indolenţa autorităţilor

Bucureştenii protestează din nou pentru siguranţa copiilor lor

Sute de iubitori de animale protestează în Parcul Izvor. Deputaţii au adoptat amendamentul la Legea câinilor fără stăpân

Iubitorii de animale au început un alt protest în Piaţa Universităţii. Manifestaţia nu are autorizaţie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite