Nou-născuţi aruncaţi la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou-născut decedat a fost găsit sâmbătă într-un tomberon din Drumul Taberei. Mama bebeluşului, internată acum la maternitatea Giuleşti, spune că prietenul său a fost cel care a decis ca micuţul să fie aruncat la gunoi deoarece se născuse mort. Tot sâmbătă, un alt bebeluş a fost găsit mort într-un tomberon din Bacău, transmite Realitatea TV. 

Un nou-născutul, învelit într-o pungă, a fost găsit sâmbătă dimineaţă de un bărbat care căuta prin tomberoane. Omul a alertat imediat autorităţile. La puţin timp, mama bebeluşului a fost identificată. Le-a spus poliţiştilor că micuţul s-a născut mort, iar concubinul său a fost cu ideea să arunce cadavrul la gunoi. Tot la tomberon au ajuns şi hainele în care era îmbrăcată femeia în timpul naşterii.

Poliţia face cercetări pentru a stabili dacă aceste declaraţii corespund realităţii. Mama a fost internată la maternitatea Giuleşti.
Legiştii vor stabili, după realizarea autopsiei, dacă bebeluşul s-a născut mort sau a murit din cauza asfixierii, în punga în care a fost aruncat. Mama copilului are 21 de ani şi trăieşte cu iubitul acesteia în cartierul bucureştean Drumul Taberei.


Bebeluşi aruncaţi de mamele lor imediat după ce au fost aduşi pe lume

Un alt nou-născut a fost găsit mort într-un tomberon din oraşul Bacău. Autorităţile au fost alertate de o persoană care şi-a aruncat resturile menajere.
"În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit pe sol, în poziţie fetală, cadavrul unui nou-născut de sex bărbătesc. Urmează să se stabilească dacă, la naştere, pruncul a fost viu şi viabil. Totodată, poliţiştii efectuează verificări pentru identificarea mamei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Şi în acest caz, după efectuarea autopsiei, poliţiştii vor stabili dacă micuţul a fost ucis sau s-a născut mort. În cazul în care şi-a ucis copilul, mama riscă dosar penal pentru pruncucidere.

La 25 martie, a femeie de 32 de ani din judeţul Iaşi a declarat că gemenii pe care i-a născut în propria locuinţă au fost aruncaţi într-o latrină de către concubinul ei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite