Noni Hutterer, artistul-acrobat care face emisiuni de radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este artist la Circ, dar adoră muzica rock, aşa că realizează la Radio3Net, o dată pe săptămână, emisiunea nocturnă, intitulată „Lună plină“.

Născut într-o familie de renumiţi acrobaţi, Noni a fost crescut de bunicii din partea tatălui. „Bunicul, Maximilian Hutterer, era de origine germană, vorbea limba germană şi m-a educat nemţeşte. El a fost un acrobat faimos, primul care a introdus în România acrobaţia la basculă şi a inovat-o, deschizând o nouă eră în această specialitate“, spune Noni.

La vârsta de 12 ani, a intrat pentru prima dată în arenă, alături de părinţii săi, Oswald Hutterer, şef al Trupei de acrobaţi Hutterer, şi Ioana Valentina. A debutat cu „hand-voltij“ şi „leagăn“. Mai târziu a început să facă şi jonglerie, cu mingii, cercuri, balave (popice n.r.) şi cu focul, şi a devenit artist de circ.

Prin Europa, în turnee
Ani de zile, Noni i-a petrecut în turnee lungi, cu circul, prin ţări precum Danemarca, Islanda, Olanda, Norvegia, Austria sau Germania. „Am avut şansa să cunosc Occidentul în anii ’70-’80. Atunci am descoperit muzica rock, de care m-am îndrăgostit pentru toată viaţa. Aveam acces la cele mai bune producţii rock, care mi-au cizelat gustul. Datorită acestei pasiuni, mi-am făcut, ulterior, o mulţime de prieteni buni, printre care Lenţi Chiriac sau Florin Silviu Ursulescu. Datorită lor am ajuns să am privilegiul de a mi se acorda o rubrică de cinci minute la Radio România Tineret, condus pe atunci de Florian Pittiş, în care prezentam o singură melodie rock. La început, totul părea o simplă joacă“, spune Noni.

O emisiune voit antipatică
Şansa lui a fost că, în 2006, când Radio România Tineret a devenit Radio3Net, a apărut o nouă grilă de programe. „Atunici, Moţu’ Pittiş  mi-a dat o rubrică generoasă de aproape trei ore, o dată pe săptămână, vinerea, de la ora 20.30. Am intitulat-o «Lună plină» şi este cea mai antipatică emisiune radio pe care o cunosc.

Muzica pe care o difuzez este genul rock numit «doom metal», ceea ce reprezintă un gen greu de suportat pe care doar puţini cunoscători îl pot asculta. Iar subiectele pe care le prezint sunt cumplite, cu tematici precum,  sinuciderea, eutanasierea, răstignirea, cataclisme naturale, dintre care, cutremure istorice, epidemii de ciumă etc.  Subiectele sunt foarte bine documentate şi le prezint cu o voce extrem de joasă“, menţionează originalul realizator.

Cum te înţelegi cu colegii din radio?
Foarte bine. Fiecare, cu treaba lui, vorba lui Pittiş: „Fugi înapoi la secta ta!“. Totul este să-ţi faci treaba bine!

Tu ştii să transmiţi şi mesaje simpatice?
Da: „O iubesc pe July“. Ea este colega mea care realizează emisiunea «Juliesentimental».

De ce te-ai tatuat pe braţe?
Pentru că îmi place cum arată şi pentru a-mi exprima, sub forma unor ideograme, anumite concepţii legate, de exemplu, de convieţuirea diferenţelor religioase, sau de alte astfel de macro-idei.

Ce îi place
Pe lângă activitatea de la circ, şi pasiunea pentru muzica rock, Noni merge cu plăcere la pescuit şi îi place să joace airsoft, un joc care simulează lupta cu arme. „Cel mai frumos este să joci airsoft la pădure, cu cât mai mulţi prieteni“, spune Noni.
Ce nu-i place
„Nu-mi place manelizarea care suprasaturează societatea românească. Şi mă îngrijorează lipsa de discernământ a multor tineri care face ca prostul gust  şi goana după câştiguri uşoare să se tot extindă. Se ajunge la situaţia că vrei, nu vrei, trebuie să ai tot mai des de a face cu aceste aspecte care îşi pun ampenta pe viaţa de zi cu zi“, constată Noni.

Născut
20 ianuarie 1968, Bucureşti
Profesie
Realizator la Radio3Net, artist la Circul Globus
Familie
Necăsătorit

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite