Zeci de mii de bucureşteni au invadat Capitala în Noaptea Muzeelor. „The Human Body“ , printre cele mai vizitate expoziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de bucureşteni au invadat străzile Capitalei în noaptea în care s-a dat liber la vizitat muzee, pe lista preferinţelor bucureştenilor clasându-se Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, Muzeul Naţional de Istorie a României, alături de Muzeul Ţăranului Român, potrivit Mediafax.

Muzeul Naţional de Istorie a României, în faţa căruia s-a format o coadă lungă de zeci de metri, s-a aflat printre cele mai căutate lăcaşuri de cultură participante la evenimentul de sâmbătă noapte. Pentru „Noaptea Muzeelor“, intrarea vizitatorilor s-a făcut pe strada Poştei, deoarece expoziţia din cadrul muzeului, „Comorile Chinei“, a fost închisă publicului.

Instituţia a fost vizitată de 10.500 de persoane, în ciudat faptului că expoziţia-vedetă nu a fost deschisă. Cu toate acestea, cei care au trecut pragul muzeului s-au ales, la intrare, cu un tichet care le va aduce o reducere la cumpărarea unui bilet la expoziţie „Comorile Chinei“.

Sărbătoarea instituţiilor muzeale s-a terminat în jurul orei 5.00, iar bucureştenii au avut de ales între 32 de instituţii care şi-au deschis porţile pentru public. Printre prezenţele exotice din Capitală s-a numărat expoziţia „Călătorie prin universul Lego“ de la Muzeul Naţional tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida“ , Muzeul Naţional al Pompierilor-Foişorul de Foc şi Ferma Animalelor, care pentru prima dată a stat deschisă sâmbătă, până la ora 24.00.

Muzeul Antipa, pe lista vedetelor din „Noaptea Muzeelor“

O altă instituţie vedetă a nopţii a fost Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, care a strâns un număr impresionat de vizitatori cu ajutorul expoziţiei „The Human Body“ , aflându-se în topul preferinţelor celor din Capitală. Deşi, pentru vizitarea controversatei galerii doritorii au fost nevoiţi să plătească 20 de lei, în faţa clădirii muzeului s-au adunat mii de persoane.

În timp ce pentru „The Human Body“ a fost percepută o taxă de 20 de lei, expoziţia permanentă a muzeului a putut fi vizitată gratuit. O altă atracţie a instituţiei a fost „Noaptea Africană“, organizată între orele 22.00-24.00, atunci când vizitatorii au putut intercepta liliecii din grădina muzeului cu ajutorul detectorului cu ultrasunete.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite