„Noaptea cărţilor deschise“, sărbătorită în centrul vechi al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua de naştere a lui Shakeaspeare şi a lui Cervantes (23 aprilie) a fost declarată„Ziua Mondială a Cărţii” FOTO Arhivă Adevărul
Ziua de naştere a lui Shakeaspeare şi a lui Cervantes (23 aprilie) a fost declarată„Ziua Mondială a Cărţii” FOTO Arhivă Adevărul

Capitala sărbătoreşte Ziua mondială a cărţilor, prin „Noaptea Cărţilor Deschise“, eveniment ce va oferi vizitatorilor mii de cărţi deschise, care vor fi expuse pe toată strada Lipscani din Bucureşti. Evenimentul va începe marţi seara.

23 aprilie este o zi importantă a literaturii universale. În anul 1616, în aceeaşi zi, au încetat din viaţă William Shakeaspeare şi Miguel de Cervantes. În consecinţă, Congresul General UNESCO a decis să dedice această zi literaturii, în semn de omagiu adus tuturor scriitorilor.

Editura Litera a considerat că această zi are o însemnătate mult prea mare la nivel mondial, deci nu putea fi trecută cu vederea nici de România. Astfel, marţi, pe 23 aprilie, în centrul istoric al Bucureştiului, de la ora 18.00, va începe evenimentul intitulat „Noaptea cărţilor deschise“.

Editura pune la dispoziţia vizitatorilor peste 3.000 de cărţi. Evenimentul doreşte să încurajeze toţi cititorii, în special tinerii, care au cam dat uitării plăcerea pe care ţi-o oferă cititul. Organizatorii vor oferi vizitatorilor posibilitatea să răsfoiască cărţile expuse, şi chiar să-şi aleagă un exemplar pe care sa-l ducă acasă fără sa-l plătească.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite