„Noaptea cărţilor deschise“, diseară, în Centrul Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea Cărţilor Deschise se va desfăşura pe strada Lipscani, din Centrul Vechi
Noaptea Cărţilor Deschise se va desfăşura pe strada Lipscani, din Centrul Vechi

Toţi cei care se vor afla marţi seară în Centrul Istoric al Capitalei, pe strada Lipscani, vor fi întâmpinaţi cu cărţi deschise. „Noaptea cărţilor deschise“ este un eveniment ce marchează Ziua Mondială a Cărţii şi care are loc marţi seară, începând de la ora 18.00 până târziu în noapte.

„Noaptea cărţilor deschise“ va avea loc în Centrul Vechi al Bucureştiului, începând cu ora 18.00 şi până târziu în noapte. Trecătorii din zonă vor fi întâmpinaţi de mii de cărţi deschise şi desfăşurate pe toată strada Lipscani, de la intersecţia cu strada Smârdan până la Calea Victoriei.

Organizatorii îi vor invita pe toţi trecătorii să îşi aleagă una sau mai multe cărţi dintre cele peste 3.000 dăruite de Editura Litera. Evenimentul va fi deschis de Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

Totodată, 23 aprilie reprezintă o dată simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Miguel de Cervantes şi William Shakespeare. La aceeaşi dată, dar în alţi ani, s-au născut ori au decedat scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov şi Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, în anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Zi Mondială a Cărţii, pentru a le aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor şi, în acelaşi timp, pentru a-i încuraja pe toţi cititorii, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite