Noaptea de Înviere mai calmă ca în anii precedenţi: 519 apeluri la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea Învierii a fost celebrată de aproximativ 23.000 de credincioşii bucureşteni. Autorităţile delcară că au avut parte de o noapte relativ liniştită, fără prea multe probleme de ordin administrativ. Astfel, la numărul de urgenţă 112 au fost înregistrate 519 apeluri dintre care 132 erau destinate poliţiei în timp ce serviciul de ambulanţă a fost solicitat de aproximativ 390 ori.

Contrar statisticilor precedente, românii nu au mai apelat la serviciul de ambulanţă în urma consumului excesiv de acool sau mancare din seara de Paşte, ci, mai degrabă în urma unor simptome ale altor afecţiuni. 

 Doctorul Alis Grasu, şeful Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a declarat pentru gândul.info că „A fost o noapte relativ liniştită. Din numărul total de solicitări 271 au fost urgenţe. Se pare că anul acesta lumea a fost mai cumpătată în ceea ce priveşte excesele alimentare, în condiţiile în care am înregistrat doar 39 de cazuri cu probleme digestive”, ne-a spus dr. Grasu.

Medicul a mai precizat că în noaptea de Înviere s-au mai înregistrat 6 cazuri de persoane căzute în stradă, 15 cazuri de come – „ne neapărat din cauza băuturii” şi trei cazuri de traumatisme.

„Din numărul total de solicitări am mai înregistrat 51 de cazuri de lipotimii, cel mai probabil din cauza postului prelungit”, a precizat dr. Alis Grasu.

Cadrul medical a menţionat că numărul persoanelor care au avut nevoie de asistenţă medicală a fost mai mic decât săptămâna trecută, când s-au sărbătorit Floriile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite