Nivelul poluării a depăşit chiar şi de trei ori limitele normale, în Bucureşti. Cum motivează autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Agenţia pentru Protecţia Mediului anunţă că, începând de vineri seară, în Bucureşti şi localităţile limitrofe s-au înregistrat creşteri importante ale concentraţiilor de poluanţi monitorizaţi.

"Analiza corelaţiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creşterea concentraţiilor de PM10", spun reprezentanţii APM, menţionând că au informat autorităţile locale întrucât "în aceste momente este importantă gestionarea eficientă a traficului pentru a nu se produce noi creşteri ale concentraţiilor".

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bucureşti arată, într-o postare pe Facebook, că, începând de vineri seară şi până în prezent, în municipiul Bucureşti şi localităţile limitrofe au avut loc creşteri importante ale concentraţiilor poluanţilor monitorizaţi.

"La staţiile B6- Cercul Militar, de trafic, şi B2- Titan, concentraţiile de PM 10 au fost cele mai ridicate, concentraţia medie orară maxim înregistrată a fost de 148 micrograme/mc, aproape triplul valorii limită stabilită pentru media zilnică. Şi celelalte staţii de monitorizare au înregistrat concentraţii medii orare ale PM 10 în jurul şi peste valoarea de 100 micrograme/mc Concentraţia medie orară a NO2 a ajuns la o valoare foarte apropiată de Valoarea limită (185 micrograme/mc fata de VL=200 micrograme/mc) doar la staţia B6", explică reprezentanţii APM.

Conform sursei citate, la începutul serii de vineri, la toate staţiile de monitorizare din oraş s-au înregistrat corelaţii între poluanţii monitorizaţi (creşteri pe aceleaşi perioade ale concentraţiilor de PM10, NO2 şi CO, chiar şi benzen).

"Analiza corelaţiilor ne indică faptul că traficul a participat semnificativ la creşterea concentraţiilor de PM10. Începând cu ora 20, concentraţiile de particule PM 10 au crescut in continuare, în orele de seară spre noapte aducându-se aport suplimentar din încălzirea rezidenţială", precizează APM.

Aceeaşi sursă menţionează că, întrucât condiţiile meteo au fost nefavorabile dispersiei, s-au produs acumulări de poluanţi la nivelul solului si concentraţiile au rămas ridicate şi în cursul dimineţii de sâmbătă, însă la niveluri mai reduse decât în cursul serii.

"Au fost informate autoritaţile publice locale, responsabile de gestionarea traficului în Capitală. În aceste momente este importantă gestionarea eficientă a traficului pentru a nu se produce noi creşteri ale concentraţiilor", transmit reprezentanţii APM.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite