Nicuşor Dan: Am semnat dispoziţia de demolare a Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei anunţă că a semnat dispoziţia de demolare a Cathedral Plaza, clădire construită lângă Catedrala Romano-Catolică de pe strada general Berthelot. Astfel, municipalitatea va pune în aplicare o decizie a instanţei, prin care s-a stabilit demolarea clădirii.

"Am semnat azi dimineaţă dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot.

Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Edilul a precizat că până la începerea lucrărilor de demolare mai sunt de parcurs "câţiva paşi administrativi".

"Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate iniţial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii. Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureştiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât şi cu Primăria Sectorului 1", a transmis primarul Capitalei.

Cathedral Plaza FOTO Facebook

Instanţa a decis, în 2013, demolarea clădirii, constatând că nu au existat toate avizele necesare construirii, însă hotărârea nu a putut fi pusă în aplicare din cauza litigiilor în justiţie, a lipsei avizelor de la Ministerul Culturii, având în vedere apropierea de catedrală, dar şi pe fondul cheltuielilor generate de lucrări.

Cathedral Plaza FOTO Facebook
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite