Nicuşor Dan propune realizarea a 15 parcări la intrarea în Bucureşti, pentru decongestionarea traficului din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul PNL şi USR la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că doreştea realizarea a 15 parcări la intrarea în Bucureşti pentru decongestionarea traficului, dar şi pentru reducerea poluării. Acestea vor avea între 500 şi 2.000 de locuri şi vor fi finanţate din bani europeni.

Nicuşor Dan a explicat care sunt avantajele acestui sistem de 15 mari parcări la intrarea în Bucureşti. 

„Sistemul acesta are mai multe avantaje mari. În primul rând, decongestionează traficul, în special pe principalele intrări din Bucureşti, ştim cu toţii cât e de aglomerat, de exemplu, Iuliu Maniu dimineaţa la intrare şi seara la ieşire, deşi aparent aceste parcări sunt în afara oraşului ele au un impact important pentru bucureşteni, pentru că mare parte din traficul pe care ei îl suportă vine de la oameni care locuiesc în afara Bucureştiului şi lucrează în Bucureşti. Un alt avantaj este că oferă acestor oameni care locuiesc în afara Bucureştiului şi vin să lucreze în Bucureşti o soluţie de transport mai rapidă. Un avantaj important, se reduce poluarea pentru că luăm nişte oameni care merg azi cu maşina proprietate personală şi îi direcţionăm către transportul public care în viitorul apropiat o să fie cât mai mult electric”, a spus Nicuşor Dan.

El a mai precizat că această soluţie a fost adoptată de marile oraşe occidentale în urmă cu 30-40 de ani. 

Candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei spune că aceste parcări vor avea între 500 şi 2.000 de locuri şi vor fi finanţate din fonduri europene. 

„Vor fi amplasate la marile intrări în oraş, vor avea între 500 şi 2.000 de locuri, în funcţie de importanţa arterei care intră în oraş şi le va fi asigurată supraveghere şi pază pentru ca oamenii care îşi lasă maşinile aici să aibă garanţia că le găsesc în siguranţă. Vor fi finanţate din bani europeni. Ar fi putut fi finanţate şi până acum din aceşti bani europeni, încă din 2010 numai că Primăria Capitalei a fugit de bani europeni dovada incompetenţei de care a dat dovadă în zece ani. Pot fi realizate într-un mandat, dar mai important, încă de la finalul primului mandat ele pot fi amenajate ca parcări la sol”, a transmis Nicuşor Dan.

VIDEO Facebook / Nicuşor Dan

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite