Nicuşor Dan permite Inspectoratului de Stat în Construcţii să aibă acces la autorizaţiile date de Municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan a întors astfel o decizie a Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Generale,Foto: inquam photos/ Octav Ganea
Nicuşor Dan a întors astfel o decizie a Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Generale,Foto: inquam photos/ Octav Ganea

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a dispus joi ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să aibă acces la orice autorizaţie sau documentaţie emisă de PMB sau de Consiliul General în ceea ce priveşte construcţiile din Capitală.

Edilul Capitalei a întors astfel decizia de acum trei săptămâni a Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Generale, prin care arhitectul-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu (numit în funcţie de precedentul primar), refuza solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii de a pune la dispoziţia ISC o serie de documente, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei. 

Noul primar al Capitalei consideră că e nevoie de transparenţă deplină în Bucureşti în legătură cu documentele de urbanism şi autorizaţiile de construcţie – atât în ceea ce priveşte trecutul, cât şi în ceea ce priveşte viitorul.

„Instituţiile de stat cu atribuţii de control, dar şi bucureştenii, au dreptul să ştie cum s-au dat autorizaţii de construcţie în Capitală. A bloca astfel de informaţii e o sfidare inacceptabilă. Doresc o primărie transparentă şi conştientă de responsabilităţile ei în faţa publicului”, a precizat Nicuşor Dan, conform sursei citate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite