Nicuşor Dan a mai câştigat un proces în faţa lui Firea. „Grădinile Versailles ale Bucureştiului” nu mai sunt ameninţate de blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicusor Dan - FOTO Eduard Enea
Nicusor Dan - FOTO Eduard Enea

Nicuşor Dan a obţinut în instanţî suspendarea autorizaţiei date de primarul general al Capitalei Gabriela Firea pentru construirea unui ansamblu de blocuri parter plus 4 etaje pe spaţiul verde din Kiseleff 45, cunoscut ca „grădibile Versailles ale Bucureştiului”.

Este al 166-lea proces câştigat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în chestiuni de urbanism, construcţii, protecţia mediului sau protecţia patrimoniului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Nicuşor Dan.


Pe terenul din Şoseaua Kiseleff 45 există două clădiri construite în anii 1920-1930 şi există o graăină, copie în miniatură a Gradinilor Versailles. Terenul face parte din zona construită protejată 72 Parcelarea Averescu. Regulamentul de urbanism al zonei prevede funcţiunea de spaţiu verde amenajat pentru gradină, se mai arată în comunicat.

În 2017, Gabriela Firea a autorizat construirea unui ansamblu de blocuri parter plus 4 etaje în gradină. În urma emiterii autorizaţiei de construire, grădina a fost deja defrişată.

Autorizaţia a fost contestată de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi de Fundaţia Eco Civica, iar Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei. Sentinţa poate fi atacată cu recurs, dar este executorie, astfel că beneficiarii autorizaţiei sunt obligaţi să oprească lucrările.

„Iresponsabilitatea Gabrielei Firea şi a subordonaţilor săi au dus la distrugerea unui spaţiu verde emblematic pentru Bucureşti”, mai transmite Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite