Nicuşor Dan, întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene pe tema poluării din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Primarul general Nicuşor Dan anunţă că a avut o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene pe tema celor două proceduri de infringement care vizează poluarea din Bucureşti şi a prezentat măsurile pe care le are în vedere. Primarul anunţă că-şi doreşte ca o companie de renume să realizeze un studiu despre poluanţii atmosferici şi să propună măsuri.

„Am participat ieri la o întâlnire tehnică între reprezentanţii Comisiei Europene şi reprezentanţii autorităţilor române, pe tema celor două proceduri de infringement care vizează poledere. Poluarea aerului din Bucureşti. Din partea autorităţilor naţionale au participat reprezentanţi de la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda de Mediu. Mulţumesc colegei Stefania Simion care s-a ocupat de întâlnirea de ieri, în special a sintetizat conţinutul prezentat Comisiei Europene”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că a prezentat principalele măsuri pe termen scurt şi mediu, pentru rezolvarea problemelor de poluare a aerului din Bucureşti.

„În primul rând, a fost începută procedura de achiziţie a unui studiu la zi pentru poluanţii atmosferici din Bucureşti şi a unui program de măsuri pentru calitatea aerului. Primăria Capitalei îşi doreşte ca o companie de renume din Europa să realizeze studiul şi programul de măsuri”, a mai scris primarul general.

Acesta a detaliat şi alte măsuri tranzitorii pe care le are în vedere, până la realizarea planului de măsuri, în iunie 2022:

- achiziţia de 100 tramvaie (pentru care tocmai s-a semnat contractul), 100 autobuze electrice, 100 troleibuze

- suspendarea PUZ-urilor de sector, prin care dispăreau sute de hectare de spaţiu verde

- realizarea a 40 de kilometri de bandă unică pentru transportul de suprafaţă

- controlul salubrizării străzilor

- controlul şantierelor de construcţii

„Pe termen mediu, prin PNRR, Primăria Capitalei îşi propune să planteze sute de hectare de spaţiu verde şi să realizeze metroul de suprafaţă”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite