Nicuşor Dan a găsit soluţia pentru lipsa locurilor de parcare din Bucureşti: Eu nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto

Nicuşor Dan a găsit soluţia pentru lipsa locurilor de parcare din Bucureşti: Eu nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto

FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă că intenţionează să ridice cele 50.000-60.000 de maşini abandonate în Bucureşti. Primarul ales a precizat că nu susţine penalizarea conducătorilor auto până nu vor fi create suficiente locuri de parcare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat care va fi taxa de ridicare, în contextul în care a fost promulgată legea privind ridicarea maşinilor parcate pe trotuar şi spaţii verzi, Nicuşor Dan a răspuns:

„O să fie o hotărâre de Consiliul General, eu nu vreau să penalizăm oamenii, eu vreau să ridicăm maşinile care sunt abandonate (...) În estimarea oamenilor cu care lucrez, sunt undeva la 50.000-60.000 de maşini abandonate în Bucureşti. 50.000-60.000 de maşini abandonate ridicate şi duse în altă parte înseamnă 50.000-60.000 de noi locuri de parcare care iau presiunea de pe bulevarde, de pe spaţiile verzi”.

Nicuşor Dan a precizat că nu susţine penalizarea conducătorilor auto decât în cazuri flagrante, de pildă dacă se parchează pe treceri de pietoni sau în  staţiile STB.

„În opinia mea, nu este corect în momentul ăsta să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant pe treceri de pietoni, staţii de autobuz, troleibuz. Trebuie să rezolvăm în mod sistematic problema asta a transportului public împreună cu parcările, deci, mai puţin cazurile flagrante, eu nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto. Este un efort pe care autoritatea trebuie să-l facă: să facă contracte cu mari deţinători de parcări, cum sunt hypermarketurile, care stau mult timp mare parte din ele nefolosite, să găsească locuri alternative către care să direcţioneze maşinile care sunt parcate pe prima bandă, în felul acesta să dea linie unică pentru transportul public şi să crească viteza de deplasare a acestora şi, undeva într-un interval de 2 ani, când o să rezolvăm tipul acesta de probleme, atunci ne putem gândi la sancţiune dacă există încălcări, dar în momentul de faţă cred că e prematur”, a declarat Nicuşor Dan.
 
Primarul Capitalei a anunţat totodată că va avea o întâlnire cu edilii de sectoare pe acest subiect, de vreme ce responsabilitatea ridicării maşinilor parcate ilegal este în sarcina administraţiilor lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările