Nicuşor Dan despre Primăria Bucureşti: Să ai bani şi să nu fii în stare să-i cheltuieşti, asta înseamnă incompetenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Nicuşor Dan a declarat, marţi, că Primăria Generală a Municipiului Bucureşti nu a reuşit să cheltuiască circa 750 de milioane de lei din bugetul aprobat în urmă cu un an, fapt ce dovedeşte incompetenţa primarului capitalei.

"Acum când avem execuţia bugetară, suma pe care Primăria nu a reuşit să o cheltuiască este de 750 de milioane de lei. Adică bugetul aprobat în martie 2017 prevedea cheltuieli de 5 miliarde şi 20 de milioane de lei şi cheltuielile totale efectuate au fost de 4 miliarde şi 270 de milioane, cu 750 de milioane mai puţin. Să ai bani şi să nu fii în stare să-i cheltuieşti pentru proiecte necesare pentru oraş, asta înseamnă incompetenţă", a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, la sediul cabinetului său parlamentar.

Acesta a subliniat faptul că din multitudinea de proiecte prevăzute în bugetul primăriei pentru anul 2017, majoritatea nu s-au realizat deloc.

"Tot felul de lucruri care fuseseră promise nu s-au făcut, pe reabilitare a sistemului de termoficare, harta de zgomot, o soluţie antipraf, Glina, centura verde, piste de biciclete, revizuire PUG. Erau o grămadă de lucruri care erau prevăzute în bugetul pe 2017 care nu s-au realizat deloc sau s-au realizat în procente foarte mici", a susţinut Nicuşor Dan

Deputatul USR a declarat şi că pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic se proiectaseră 20 de milioane de lei, cheltuindu-se doar 7 milioane de lei.

"Mai important, Primăria Municipiului Bucureşti avea la dispoziţie un fond la Ministerul Dezvoltării de 25 de milioane de lei, pe care putea să-l acceseze, fără dobândă, şi din banii aceştia a reuşit să acceseze 582.269 de lei. (...) Din perspectiva asta, e cu atât mai ridicol ceea ce s-a bugetat pentru Compania Municipală de Consolidări în acest an, respectiv 240 de milioane de lei, deci n-am reuşit niciun milion să luăm de la stat anul trecut şi acum dăm din bugetul public 240 de milioane de lei", a afirmat Dan.

El a adăugat că se confirmă cifrele pe menţionate în ceea ce priveşte subvenţiile RADET şi RATB: în bugetul de 2017 erau proiectate subvenţii de 1.030 de milioane şi s-au cheltuit cu 260 de milioane mai mult, adică 1.290 de milioane de lei. Din această perspectivă, bugetul de subvenţii pe 2018 de doar 880 de milioane lei este total nerealist, a susţinut Dan.

În opinia sa, proiectul Buzeşti - Berzei reprezintă "emblema funcţionării haotice" a administraţiei publice din Bucureşti.

"Situaţia juridică a proiectului Buzeşti - Berzei este următoarea: Planul Urbanistic Zonal şi toate autorizaţiile de construire sunt anulate definitiv de instanţă. În aceste condiţii, nu s-a putut realiza recepţia lucrării. Conform legii, aceasta ar fi trebuit să confirme, în prezenţa Inspectoratului de Stat în Construcţii, conformarea lucrării cu autorizaţiile de construire. Soluţia din Consiliul General de mâine este un artificiu juridic: se dă Administraţiei Străzilor un bun care nu a fost recepţionat juridic până în acest moment", a menţionat Nicuşor Dan. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite