Nicuşor Dan despre noul Plan Urbanistic General: Nu putem să dăm ordinul de începere pentru următoarea etapă deoarece avem conturile poprite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primăria Capitalei nu poate da ordin de începere pentru faza a doua de elaborare a noului Plan Urbanistic Zonal deoarece are conturile poprite şi nu poate aloca bani pentru investiţii, a declarat miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dam, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Am avut o discuţie cu Comisia de Urbanism şi cu Universitatea de Arhitectură, care este liderul consorţiului care a câştigat licitaţia pentru PUG. PUG-ul prevedea trei etape, din care o primă etapă era colectarea informaţiilor urbane, inclusiv autorizaţii care au fost emise şi de Primăria Generală şi de primăriile de sector. Domniile lor spun că au terminat această etapă până la nivelul anului 2018, când au predat Primăriei Capitalei, de atunci n-au mai fost plătiţi. Pentru ce au făcut în 2018 au fost plătiţi în 2020 şi nu li s-a dat ordin de începere a lucrărilor mai departe”, a explicat Nicuşor Dan, conform Hotnews.ro

Astfel, conform sursei citate, primarul general spune că deocamdată nici el nu poate da ordin de începere pentru faza II deoarece Primăria are conturile poprite. 

”Nu putem să facem asta, evident că vrem să avem un PUG general cât mai repede cu putinţă, pentru că e nevoie ca PUG-ul şi Strategia de Dezvoltare să fie coerente cu locul în care a ajuns oraşul – fericit, nefericit, aici suntem. Însă, mai este o perioadă de câteva săptămâni în care nu putem să facem acest lucru pentru că suntem în situaţia de a avea conturile poprite şi nu putem să alocăm bani pentru investiţii”, a mai spus Nicuşor Dan.

Noul Planul Urbanistic General (PUG) al Bucureştiului este elaborat de un consorţiu de 6 firme, condus de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite