Nicuşor Dan, despre măsurile propuse de Firea: Un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul independent Nicuşor Dan consideră că măsurile propuse de primarul general Gabriela Firea privind interzicerea maşinilor poluante în centrul Capitalei vor avea un impact nesemnificativ asupra traficului şi a poluării.

„După trei ani, Firea descoperă că Bucureştiul este poluat şi supraaglomerat. Măsurile propuse azi sunt un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ atât asupra traficului, cât şi asupra poluării. Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului şi a poluării sunt şoseaua de centură, parcările park and ride, o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot oraşul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun. Din păcate, pe niciuna din aceste componente esenţiale ale programului electoral al Gabrielei Firea nu s-a făcut niciun progres notabil”, a scris deputatul de Bucureşti, miercuri, pe Facebook.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat miercuri introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov.

Potrivit iniţiativei, taxa pentru a intra în Bucureşti cu un autoturism înmatriculat în alt judeţ va fi de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.  De asemenea, nu va fi permis accesul în zona centrală pentru maşinile non-Euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite