Nicuşor Dan, anunţ de ultimă oră despre  subvenţia la încălzire: „Nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei anunţă că nu va susţine renunţarea la subvenţia de care beneficiază bucureştenii pentru agentul termic, el explicând că „nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci”. El spune că autorităţile se vor putea gândi va reducerea subvenţiei abia după efectuarea de investiţii în sistemul de producţie şi transport pentru agentul termic.

„Subvenţia o să continue să fie plătită în Bucureşti şi, mai mult decât atât, o să fie plătită la timp, ca să nu mai ajungem în tot mecanismul ăsta prin care se acumulează datorii şi sau Termoenergetica, sau ELCEN-ul riscă insolvenţa. Vă spun şi motivul pentru care subvenţia trebuie să fie plătită în continuare: nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu ca furnizor le produci în momentul ăsta preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic şi pentru că se pierde. Ăsta este motivul pentru care subvenţia va continua”, a explicat primarul general.

Acesta a explicat că, pe măsură ce se vor face investiţii în sistemul de termoficare şi producţie a energie termice, se va putea lua în calcul reducerea subvenţiei la agentul termic.

 „Eventual o să ne gândim la reducerea subvenţiei în momentul  în care o să face aceste investiţii şi valoarea reală a producţiei şi transportului gigacaloriei să fie mult mai mică” a adăugat Nicuşor Dan. 

Întrebat dacă va creşte preţul gigacaloriei pentru bucureşteni în iarna aceasta, edilul a răspuns negativ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite