Nicuşor Dan acuză consilierii generali ai PSD şi USR de iresponsabilitate, întrucât o rectificare de buget nu a trecut la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul general, Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / George Calin
Primarul general, Nicuşor Dan FOTO Inquam Photos / George Calin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, acuză, luni seară, consilierii generali ai PSD şi pe unii ai USR de iresponsabilitate, întrucât o rectificare de buget necesară pentru absorbţia unor fonduri europene nu a trecut la vot. Există riscul ca banii să fie pierduţi, aşa că angajaţii primăriei caută soluţii.

„Colegii din executiv au lucrat toată după-amiaza ca să găsească o soluţie după votul nefericit de azi din Consiliul General pe absorbţia primei tranşe de 260 milioane de lei, bani europeni, pentru 100 de tramvaie, contract aflat în execuţie. O modificare în finanţarea prin Ministerul Dezvoltării (care a făcut eforturi să strângă banii la sfârşit de an) necesita o rectificare minoră a bugetului Municipalităţii, care să fie votată de Consiliul General. PSD nu a participat la şedinţă, iar o parte din consilierii USR nu au votat rectificarea. Astfel, rectificarea nu a trecut la vot”, a scris, luni seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Edilul anunţă că exista riscul ca finanţarea europeană să fie reziliată sau cel puţin întârziată 2-3 luni, cu complicaţii administrative pentru Minister şi pentru Primărie.  

„Primăria urma să plătească în plus penalităţi furnizorului pentru întârziere la plata facturilor emise. Pare că executivul din Primărie a găsit soluţia alternativă, vom avea confirmarea mâine. Asta nu şterge iresponsabilitatea acţiunii de azi a consilierilor care au lipsit sau care nu au votat”, a mai scris Nicuşor Dan.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite