Nicuşor Dan: 12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan precizează că în ceea ce priveşte testarea pentru COVID-19, au fost primite 20 de maşini de la ISU Foto: Arhivă
Nicuşor Dan precizează că în ceea ce priveşte testarea pentru COVID-19, au fost primite 20 de maşini de la ISU Foto: Arhivă

12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, cu un număr total de 712 paturi pentru aceşti pacienţi, a anunţat, joi, primarul general, Nicuşor Dan.

„12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, cu un număr total de 712 paturi pentru aceşti pacienţi. Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârşitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă şi 28 intermediare” a transmis Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Nicuşor Dan precizează că în ceea ce priveşte testarea pentru COVID-19, au fost primite 20 de maşini de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care vor beneficia de personal medical detaşat de la ASSMB pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar. 

„Măsurile personale de protecţie împotriva COVID-19 rămân în continuare foarte importante şi constituie un ajutor esenţial pentru medicii şi cadrele medicale care luptă să salveze pacienţii. Să ne protejăm cât putem mai bine, ca să nu supraaglomerăm spitalele şi să trecem cu pierderi minime peste valul patru al pandemiei” a spus edilul Capitalei.

El menţionează de asemenea că Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti fac în continuare eforturi pentru asigurarea bazei logistice necesare tratării pacienţilor COVID-19.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite