Niciun maidanez din Capitală nu a fost eutanasiat. Câte locuri mai are municipalitatea în adăposturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1.600 de locuri noi au fost amenajate pentru câinii fără stăpân la adăpostul de la Bragadiru FOTO Adevărul
1.600 de locuri noi au fost amenajate pentru câinii fără stăpân la adăpostul de la Bragadiru FOTO Adevărul

Primăria Capitalei anunţă că, până în prezent, niciun câine nu a fost eutanasiat, iar numărul locurilor pentru maidanezi tocmai a fost extins cu 1.600 prin crearea unui adăpost nou în comuna Bragadiru.

Primăria Capitalei continuă planul de gestionare a câinilor fără stăpân din Bucureşti încurajând adopţia şi sterilizarea maidanezilor. Potrivit unui răspuns dat unei solicitări făcute de adevarul.ro, niciun câine fără stăpân aflat în adăposturile Autorităţii pentru Salvarea şi Protecţia Animalelor nu a fost, până în prezent, eutanasiat.

„În acest  moment, Primăria Municipiului Bucureşti a extins capacitatea de adăpostire a câinilor fără deţinător cu 1.600 de locuri“, se arată în răspunsul citat. Construirea adăpostului nou din comuna Bragadiru este una dintre promisiunile făcute de primarul general, Sorin Oprescu, la sfârşitul anului trecut, aceasta fiind una dintre soluţiile găsite de autorităţi pentru lipsa spaţiului necesar adăpostirii patrupedelor.

„Echipajele ASPA acţionează la capacitate maximă, în ultimele trei zile fiind luaţi de pe străzi circa 300 de câini. În acest moment circa 1.000 de locuri mai sunt libere la adăpostul din Bragadiru“, a declarat coordonatorul proiectului ASPA, Răzvan Băncescu, pentru adevarul.ro.

În ceea ce priveşte zvonurile din opinia publică conform cărora primarul general Sorin Oprescu ar fi semnat contracte pentru mai multe cabinete veterinare unde se vor eutanasia câinii, reprezentanţii municipalităţii au dat de înţeles că toate cabinetele veterinare care au fost contractate pentru sterilizare vor face şi eutanasieri. În prezent, Primăria Capitalei prin ASPA colaborează cu 23 de cabinete veterinare participante la programul de sterilizare gratuită a câinilor cu deţinător.

„Conform normelor de aplicare ale legii nr. 258/2013 pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a încheiat contracte cu cabinete veterinare în vederea tuturor activităţilor medicale specifice“, se arată în răspunsul dat de muncipalitate, pentru adevarul.ro.

Mai puteţi citi:

Câinii cu stăpân din Capitală nu se mai înregistrează la ASPA. DNA pune lupa pe banii cheltuiţi pentru gestionarea maidanezilor

Odată cu intrarea în vigoare a normelor de aplicare a noii legi de gestionare a câinilor, bucureştenii nu-şi vor mai înscrie câinii la Primăria Capitalei în baza de date a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, ci la Colegiul Medicilor Veterinari.

Sorin Oprescu, la Adevărul Live: SRI a confirmat numărul maidanezilor. Rezolvarea problemei, întârziată. Când fuzionează ELCEN cu RADET

Primarul general, Sorin Oprescu, a venit în platoul Adevărul Live pentru a dezbate principalele probleme ale Bucureştiului cu jurnaliştii Dan Marinescu şi Oana Balan. La aproape patru luni de la ziua în care Ionuţ Anghel (patru ani) a murit în urma unui atac al unei haite de maidanezi, edilul a explicat care este stadiul planului de gestionare. Acesta a vorbit şi despre situaţia clădirilor cu risc seismic, poluare şi fluidizarea traficului.

Oprescu, verificat de oficiali europeni pe gestionarea maidanezilor. Edilul-şef: „Nu suntem de acord cu imaginea pe care vor să o creeze nişte oameni iresponsabili“

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a intalnit, miercuri, cu europarlamentarii Janusz Wojciechowski si Andrea Zanoni, membri ai Intergrupului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Parlamentului European. Oficialii europeni au venit pentru a verifica stadiul programului de gestionare a maidanezilor şi pentru a vedea dacă se respectă standardele internaţionale.

Cât ne costă eutanasierea unui câine şi cine va face procedura. Neutralizarea maidanezilor, blocată de neadoptarea normelor de aplicare

Normele de aplicare a Legii Maidanezilor, prin care se reglementează gestionarea câinilor fără stăpân şi în care se dă liber la eutanasierea animalelor la două săptămâni după capturarea lui de pe străzi, se află în continuare la ministere, potrivit coordonatorului ASPA, Răzvan Băncescu. Chiar şi aşa eutanasierea nu se va face în centrele municipalităţii, ci printr-un nou contract cu firmele private.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite