Nesimţirea costă. Zeci de bucureşteni, „uşuraţi“ de aproape 80.000 de lei pentru că au aruncat chiştoace pe străzile din Centrul Vechi al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de bucureşteni care au fost prinşi aruncând resturi de ţigară pe stradă au fost amendaţi de Poliţia Locală în ultimele zile. În paralel, autorităţile au verificat barurile şi restaurantele pentru a vedea dacă respectă normele privind curăţenia.

Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control Bucureşti, pe tot parcursul săptămânii au avut loc acţiuni de verificare modul în care sunt respectate normele de igienizare şi salubrizare în zona centrală a Capitalei.

„Doar în ultimele patru zile, poliţişti locali ai Direcţiei Centrul Istoric din cadrul DGPLCMB au surprins peste o sută de persoane care, în loc să folosească scrumierele stradale, au ales să arunce resturile ţigărilor fumate direct pe aleile pietonale ale Centrului Vechi. Toţi cei surprinşi în flagrant au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea amenzilor fiind de 79.000 de lei”, arată poliţiştii locali, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, inspectorii DGPLCMB au derulat acţiuni de verificare a modului în care barurile şi restaurantele din zonă păstrează curăţenia în Centrul Vechi al Bucureştiului, precum şi modul în care sunt respectate prevederile legale privind protecţia mediului.

În acest caz au fost depistate 26 de situaţii în care normele de salubrizare erau încălcate, valoarea amenzilor fiind de peste 33.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite