Navetiştii şi locuitorii din Militari au parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 700 de locuri de parcare, amenajate la capătul Bulevardului Iuliu Maniu, au fost inaugurare ieri de primarul sectorului 6 şi de primul utilizator. Accesul în noua parcare supraterană se face pe bază de abonament sau fiecare şofer îşi plăteşte orele de staţionare.

Parcarea amenajată pe fosta platformă a Autogării Militari este considerată cea mai mare din vestul Capitalei. Cuprinde aproape 700 de locuri de parcare pentru locuitorii din zonă, pentru navetiştii care vin la serviciu din comunele din apropierea cartierului, dar şi pentru microbuzele care până în prezent parchează pe marginea bulevardului. Cele 350 de locuri de parcare, disponibile în regim de abonament, au fost deja ocupate. Petre Neacşu, un şofer în vârstă de 62 de ani, a fost prima persoană care şi-a parcat maşina pe unul dintre locurile special amenajate.

„Mi-au ridicat maşina de vreo patru ori“

Petre Neacşu locuieşte într-un bloc de lângă parcare şi an de an îşi lăsa maşina pe trotuar în faţa blocului. „Mi-au ridicat-o poliţiştii de vreo trei, patru ori. Chiar aveam nevoie de un loc de parcare în care maşina să fie în siguranţă. Acum am rezolvat problema“, a spus Petre, proprietarul unei Dacii. Cum a aflat de parcare, pensionarul şi-a făcut imediat abonament.

De parcarea din Militari se vor bucura începând de zilele următoare şi şoferii de microbuze care nu vor mai plăti amenzi pentru staţionarea neregulamentară. „Vreo 30 de locuri sunt destinate microbuzelor. Vor plăti tarifele normale pe care le plăteşte orice bucureştean. Cu siguranţă vor veni pentru că zilnic fac razii agenţii de poliţie prin zonă“, a declarat Marius Ambrozie, director adjunct al Administraţiei Domeniului Public Sector 6.

Investiţie de 3.940.000 lei
Parcarea este construită pe aproximativ 17.000 de metri pătraţi şi se află în apropiere de staţia de metrou Păcii şi staţiile liniilor RATB 61, 62, 136, 137, 178, 236, 421 şi 458. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 3.940.000 lei.
Abonamentul lunar costă 100 de lei. Pentru 24 de ore şoferul trebuie să plătească 10 lei, pentru 12 ore suma este de 5 lei, iar pe oră se taxează cu 1,5 lei.

Plata pentru abonamentele lunare se face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane – administratorul parcării, iar cererile de închiriere pot fi depuse la Biroul Parcări, situat în Aleea Bistra nr. 1, din Drumul Taberei (zona Favorit).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite