National Arena va aduce Bucureștiului un profit de 20 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma este estimată potrivit unui proiect de concesionare a serviciilor de management şi operare de la fostul stadion Lia Manoliu.

"Managementul şi exploatarea profesionistă a Stadionului va consacra acest stabiliment ca un punct major de găzduire a unor evenimente de anvergură la nivel naţional şi european, fapt care va aduce beneficii municipiului Bucureşti, printr-o creştere a expunerii mediatice, a turismului, a vânzărilor de bunuri şi servicii către consumatori şi a utilizării reţelelor publice de transport", se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fundamentare, precum şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fundamentare cu privire la concesiunea de servicii pentru operarea şi mentenanţa Stadionului "Lia Manoliu", care va fi discutat, mâine, în şedinţa Consiliului General al Municipiului București, scrie Mediafax.


"Datorită dimensiunii sale, stadionul nu va fi potrivit pentru toate tipurile de evenimente, iar concesionarul va căuta să mărească cifra de afaceri prin promovarea stadionului ca un stabiliment corespunzător şi evenimentelior de talie mai mică, în particular evenimente muzicale (5.000 până la 10.000). (...) Alte venituri vor putea fi obţinute din transmisiunile audiovizuale ale evenimentelor desfăşurate pe stadion", mai scrie în document.

Din punct de vedere a modalităţii de plată, proiectul prevede ca începând cu anul 5 de exploatare a stadionului, concesionarul va plăti municipiului Bucureşti o cotă de 15% din profitul rămas după plata impozitelor.

"Din punct de vedere financiar se estimează că, luând în calcul o creştere anuală a ratei profitului de 5% şi o rată de participare la profit a concedentului de 15%, veniturile obţinute de municipiul Bucureşti pe durata concesiunii sunt de aproximativ 20.000.000 de euro", se mai arată în proiectul de hotărâre.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite