Muzica clasică se mută în subteran: bucureştenii vor fi întâmpinaţi pe peron în ritm de vioară pentru cinci zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de cinci zile bucureştenii vor fi întâmpinaţi cu concerte de muzică clasică chiar la metrou FOTO fotostefan.ro
Timp de cinci zile bucureştenii vor fi întâmpinaţi cu concerte de muzică clasică chiar la metrou FOTO fotostefan.ro

Cea de-a doua ediţie a proiectului cultural „Muzica clasică la metrou” se va organiza în fiecare seară, în perioada 16-21 septembrie, prilej cu care principalele peroane din subteran vor fi îmbiate cu o serie de concerte de muzică clasică.

Spectacolele vor avea loc între 16 şi 21 septembrie 2013, în cele mai populate şase staţii  de metrou:  Piaţa Unirii 1, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Victoriei 1, Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord, în intervalul orar 17.30 - 19.00.

„Având în vedere succesul de care s-a bucurat prima ediţie - din septembrie 2012, a proiectului <<Muzică clasică la metrou>>, venim în întâmpinarea Zilelor Bucureştiului cu cea de a doua ediţie a proiectului, dezvoltat în parteneriat cu Asociaţia <<Arta nu muşcă>> proiect de responsabilitate şi sustenabilitate socială  - prin care dorim sa oferim câteva clipe de relaxare tuturor celor ce trec prin staţiile de metrou  - ajutându-i să evadeze din monotonia cotidianului. Ne propunem, în acelaşi timp, să promovam tinere valori româneşti”, este descris evenimentul de către organizatori într-un comunicat de presă.

Bucureştenii sunt invitaţi la o serie de concerte de muzică clasică, susţinute direct pe peron de către tineri artişti de la Opera Română, de la liceele de muzică "Dinu Lipatti" şi "George Enescu", studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică. Concertele vor fi acompaniate de momente inedite de grafică, desen, pictură, dans contemporan sau tango argentinian.

„Mă bucură implicarea companiei noastre într-un proiect - inovativ dar şi util nouă, tuturor. Iată că în zilele următoare ne vom afla în faţa unor tineri talentaţi ce vor realiza prin interpretarea lor un veritabil dialog cu publicul călător cu metroul. Cu toţii vom fi câştigători! Câştigători sunt tinerii interpreţi, ce vor avea ocazia să-şi prezinte măiestria artistică precum şi publicul, ce va beneficia de moment plăcute. Spaţiul generos al metroului va dobândi astfel noi valenţe, promovând  cultura!”, a declarat directorul Metrorex, Aurel RADU.

O noutate faţă de ediţia precedentă o reprezintă difuzarea unui program de muzică clasică prin plasmele de la metrou, în perioada 04 – 30 septembrie 2013, în staţiile amintite, o oră dimineaţa, de la 07.30 la 08.30, şi o oră după amiaza, de la 16.00 la 17.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite