FOTO Ultimul weekend în care mai poate fi vizitată expoziţia „The Human Body“. Peste 86.000 de români au văzut-o până acum la Muzeul „Antipa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După impresionantul succes pe care l-a înregistrat în România, controversata expoziţie „The Human Body“ pleacă din ţara noastră. Corpurile vor fi găzduite de Muzeul Antipa până pe 4 august.

A stârnit numeroase controverse şi un număr impresionant de vizitatori i-au trecut pragul. Au fost făcute fel de fel de speculaţii cu privire la originea trupurilor neînsufleţite expuse în cadrul „The Human Body“, iar românii s-au înghesuit să privească cele peste 200 de rămăşiţe umane atent conservate.

Peste 86.000 de vizitatori

În cele aproximativ patru luni şi jumătate, cât expoziţia a fost deschisă publicului bucureştean şi găzduită de Muzeul „Grigore Antipa“ din Capitală, peste 86.000 de români au vizitat controversatele exponate. Cei care au trecut pragul muzeului pentru a pătrunde în lumea „The Human Body“ au avut la dispoziţie un album în care să-şi scrie impresia pe care o au vizavi de experienţa trăită.

Numărul de vizitatori a reprezentat un record absolut de vizitatori pentru circuitul muzeal român. Dintre aceştia, peste 9.000 au fost elevi cu vârstele între 7 şi 18 ani. În paralel, expoziţia „The Human Body” se desfăşoară în aceste momente şi în Cracovia.

Expoziţia include peste 200 de exponate - corpuri umane reale (integrale sau secţiuni) care, prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc şi a modului în care acesta funcţionează.
 

Reprezentanţii Muzeului „Antipa“ au declarat, pentru adevarul.ro, că au existat atât păreri pozitive cât şi negative, iar cea mai mare parte a completărilor din album au fost făcute de către adulţi. Printre completările făcute de profesorii care au vizitat expoziţia se numără:

A fost o experienţă ieşită din comun, total uluitoare. Păcat că nu este accesibil tuturor. Felicitări! (prof. A.)
Această expoziţie este instructivă, interesantă şi binevenită, pentru că oferă posibilitatea cunoaşterii interiorului corpului uman dincolo de învelişul pielii. Foarte mulţi oameni nu cunosc ce minune este corpul lor, inteligenţa superioară care a putut zidi fiinţa care este, evident, perfectă. Mulţumim organizatorilor pentru această posibilitate a cunoaşterii noastre (prof. V. P.)
Am văzut ceva cu adevărat uimitor, atât prin detaliile oferite cât şi pentru măiestria cu care au fost realizate. Ne dorim şi noi ca viitorii elevi să realizeze astfel de lucruri. (prof. S. T.)

Mai multe muzee din ţară au vrut să găzduiască „The Human Body“

Muzeul Olteniei din Craiova, Muzeul Judeţean de Ştiinţă din Ploieşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca au solicitat prelungirea expoziţiei în spaţiile proprii. Acest lucru nu a putut fi posibil pentru că dimensiunile acestor spaţii sunt insuficiente pentru amploarea expoziţiei.

Din datele oferite de organizatori, cel mai tânăr vizitator a avut doi ani, iar cel mai în vârstă 85 de ani. De asemenea, aproape 400 de şcoli au organizat vizite la expoziţie.

Pe aceeaşi temă:

„The Human Body“ mai rămâne în Bucureşti. Organizatorii prelungesc expoziţia

Zeci de mii de bucureşteni au invadat Capitala în Noaptea Muzeelor. „The Human Body“ , printre cele mai vizitate expoziţii

FOTOGALERII Ce nu ştii despre expoziţia „Human Body“ de la Antipa. Embrionii şi femeile, cele două galerii neştiute

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite