Municipalitatea s-a răzgândit. Bucureştenii vor plăti aceleaşi preţuri pentru căldura de la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi locuitorii Capitalei vor plăti acelaşi preţ pentru gigacalorie FOTO Mediafax
Toţi locuitorii Capitalei vor plăti acelaşi preţ pentru gigacalorie FOTO Mediafax

Municipaliatea a decis ca toţi locuitorii Capitalei să beneficieze, la iarnă, de subvenţie pentru plata energiei termice de la RADET. Suma alocată anul aceste pentru căldură este de 590 de milioane de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decât anul trecut.

„Primăria Municipiului Bucureşti acordă, şi anul acesta, subvenţia pentru plata energiei termice către RADET. Astfel, pentru plata subvenţiei pentru energia termică, Primăria Capitalei are prevăzută în buget, pentru anul 2012, suma de 590 de milioane de lei”, au precizat oficialii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), într-un comunicat de presă.

Anul trecut, municipalitatea a alocat pentru subvenţiile la plata energiei termice aproximativ 561,45 milioane de lei, iar subvenţiile alocate de primărie au fost de 343 milioane de lei, iar în 2009, bugetul alocat a fost de 357 milioane de lei.

Din comunicatul trimis de Primăria Capitalei, reiese faptul că municipalitatea doreşte ca anumite categorii sociale să poată beneficia în mod echitabil de această subvenţie. În ultima perioadă s-au căutat o serie de soluţii de optimizare, printre care şi acordarea subvenţiei, direct către locuitorii capitalei, în funcţie de veniturile declarate. Subvenţia reprezintă diferenţa dintre costul de producţie a gigacaloriei, 328 de lei, şi preţul care ajunge la bucureşteni - 169,88 lei, precizează municipalitatea.

La mijlocul acestei săptămâni, primarul Sorin Oprescu a declarat că nu mai poate acorda subvenţii pentru toţi locuitorii din Capitală şi ca va lua măsuri în funcţie de veniturile declarate pe cap de familie. „Nu mai pot să fac faţă cu subvenţia. Nu mai pot. Nu mai am cum să subvenţionez şi sunt mulţi amărâţi care nu au bani. Am cerut de patru ani - să văd acum dacă se concretizează - o listă cu veniturile de la ANAF şi dacă venitul e mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie să pot să-i pun să plătească 328, cât e acuma gigacaloria la Bucureşti. De ce? Ca să pot să măresc paleta ălora care nu au bani. Nu e politic, e grija faţă de oameni”, a spus Oprescu.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite