Muncitor mort în puţul liftului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 54 de ani şi-a pierdut ieri viaţa, în timp ce lucra la finalizarea clădirii de birouri Sun Offices, imobil adiacent mallului Sun Plaza.

Reprezentanţii constructorului au spus că Tudorel Vintilă împreună cu alţi doi colegi, Constantin Vâtleanu (39 de ani) şi Cristina Nichita (27 de ani), au încălcat regulile de siguranţă.

Citiţi şi: O femeie s-a opărit cu apă fiartă

„Ei au scos barierele de protecţie din puţul liftului de la etajul al doilea şi s-au urcat pe o punte de lemn, pentru că lifturile nu sunt încă instalate. De aici au încercat să urce pe un scripete nişte materiale de construcţie la etajul al treilea. Puntea de lemn s-a rupt cu ei şi au căzut în gol, 25 de metri, până la subsol”, a povestit Răvan Năstase, reprezentantul dezvoltatorului Euro Mediterranee Consulting (EMCT).

Cei doi muncitori răniţi, care au stat ieri pentru câteva ore la Spitalul "Bagdasar" pentru investigaţi medicale, au spus că lucrează pentru o firmă din Călăraşi iar colegul lor, care a decedat, este din Braşov. Ei au cerut ieri să fie externaţi la doar câteva ore de la incident, cu toate că medicii le-au recomandat să rămână în spital 24 de ore. La externare au fost preluaţi de doi bărbaţi care i-au urcat imediat într-o maşină cu număr de Călăraşi.

„Cred că lucrau la negru sau era ceva în neregulă cu firma aceasta, pentru că foarte mulţi muncitori au fugit după accident”, a spus un angajat al altei fime constructoare din Sun Offices. Inspectorii de muncă au declanşat o anchetă, la fel şi poliţia.

Pentru continuarea anchetei este nevoie de rezultatul investigaţiilor medicilor legişti, care va veni luni.
Un caz asemănător a avut loc în urmă cu mai puţin de o săptămână, sâmbăta trecută, pe un şantier din Floreasca. Un muncitor a căzut de la etajul patru al unui imobil aflat în construcţie. El a murit pe loc lăsând orfan un copil. La fel ca ieri, colegii lui s-au împrăştiat ca potârnichile. Ancheta inspectorilor de muncă a arătat că bărbatul muncea ilegal pentru 50 de lei pe zi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite