Târg de Sfântul Mihail şi Gavril, la MŢR: producători tradiţionali, meşteri populari, artizani handmade şi colecţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul este deschis între orele 10.00-18.00, de vineri până duminică FOTO Adevărul
Târgul este deschis între orele 10.00-18.00, de vineri până duminică FOTO Adevărul

Un nou târg tradiţional va fi amenajat în weekendul 8-10 noiembrie în curtea interioară de la Muzeul Ţăranului Român. Bucureştenii sunt aşteptaţi cu bunătăţuri aduse de producători tradiţionali, de meşteri populari, artizani handmade şi colecţionari.

Târgul este organizat cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Mihail şi Gavril. Programul este 10.00 - 18.00, intrarea fiind liberă.

Pentru cei care vor să sărbătorească într-o atmosferă tradiţională, organizatorii îi aşteaptă de pe 8 până pe 10 noiembrie în locaţia cunoscută, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Potrivit acestora, vor fi prezenţi cu bunătăti de toate felurile, icoane, ilice, podoabe, măşti, săpunuri naturale, plante de leac, lăzi de zestre, mobilier ţărănesc, linguri, blide, ceramică, costume tradiţionale mai vechi şi mai noi, porţelanuri, sfeşnice şi numeroase obiecte de colecţie.

Bucureştenii pot degusta, cum cere tradiţia la "Piaţa Ţăranească": afumături din carne de porc, oaie, vânat, curcan de la Zimbria (judeţul Galaţi), brânzeturi de oaie şi vacă din Argeş, de la Nea Mihai, siropuri, zacuşti, dulceţuri de la Poiana Fermecată, specialităţi cu ciuperci din Bucovina, pâine in trei culori de la Târgul Domnesc, pălinci, vinuri din podgoriile românesti şi ţuici.

Pentru fanii dulciurilor organizatorii au pregătit: cozonac Bujor şi cozonac Domnesc, turtă dulce, şerbet, ciocolată de casă şi dulciuri bănăţene, prăjituri tradiţionale din Maramureş, plăcinta întinsă de Turnu, poale-n brâu şi gogoşi, plăcinte munteneşti şi baclavale.

Iar pofticioşii vor putea cumpăra una dintre mâncărurile pregătite chiar la faţa locului, dintre care şi: sărmaluţe la ceaun, fasole cu afumatură, paprikaş de pui, mămaligă şi lipie dâmboviţeană, vin fiert, pastramă şi alte bunăţăti, de toate şi pentru toate gusturile.

Pe aceeaşi temă:

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite