Motocicliştii vor bandă specială înainte de semafor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce un coleg de-al lor a murit când o vacă a traversat drumul naţional pe care se deplasa, motociliştii din toată ţara au hotărât să modifice şi să completeze legislaţia rutieră privind conducerea vehiculelor pe două roţi.

Principala modificare pe care şi-o doresc este crearea unui spaţiu de doi metri înaitea intersecţiilor rezervat motocicliştilor.

“Vrem să nu se permită să ne strecurăm printre maşini şi în faţa semaforului să fie o zonă specială pentru vehiculele pe două roţi în care să nu aibă acces maşinile. Costă o găleată de vopse pe asfalt”, spunea azi-dimineaţă Lope, unul dintre liderii motocicliştilor.

Printre alte modificări se numără obligativitatea permisului şi pentru cei care conduc mopede şi introducerea în legislaţie a “vinovatului moral”, adică cel care cauzează accidentul, chiar dacă nu a existat contact între motocicletă şi celălalt vehicul.

“Un şofer îmi taie calea şi fuge iar eu intru în stâlp. Cine e vinovat?” mai spunea motociclistul. De asemenea, motociliştii se plâng de faptul că drumurile care se află în lucru sau chiar cele care sunt curăţate cu apă nu sunt semnalizate corespunzător şi duc la producerea de accidente. Modificările propuse prevăd sancţiuni şi pentru motocilişti: majorarea amenzilor pentru nepurtarea căştii de protecţie şi a mersului pe o roată în oraş.

Subcomisarul Daniel Piştea, de la Poliţia Rutieră este de acord cu propunerea de a exista o porţiune specială înainte de semafor destinată motocicliştilor, dar în acelaşi timp, le-a atras acestora atenţia că numărul accidentelor grave s-a mărit în Capitală, în principal, din cauza terbilismului şi a vitezei excesive a motocicliştilor.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite