Motivul pentru care un fost senator corupt a cerut eliberarea din închisoare. „Un fost demnitar are demnitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnat la şase ani de închisoare în două dosare, unul de corupţie şi unul pentru fals şi conducere fără permis, fostul senator Marius Isăilă a fost eliberat condiţionat după trei ani şi patru luni de detenţie. El le-a spus judecătorilor că vrea să fie eliberat ca să demonstreze că un fost demnitar are demnitate.

Tribunalul Bucureşti a dispus, la începutul lunii mai, eliberarea condiţionată din închisoare a fostului senator Marius Isăilă, condamnat în două dosare la şase ani de închisoare. Isăilă a executat patru ani de închisoare, fiind la a doua cerere de eliberare condiţionată după ce prima solicitare i-a fost respinsă. În cererea de eliberare din închisoare, fostul senator a arătat că „de la momentul încarcerării regretă în fiecare zi ce a făcut, având în vedere că prin deciziile şi acţiunile sale nu a făcut decât să aducă durere familiei, copiilor săi”.

Fostul senator le-a mai spus judecătorilor că nu a mai reuşit de mult timp să îşi strângă în braţe copiii, că îi este dor de aceştia şi că vrea să îi crească. Isăilă a mai arătat că „a însemnat ceva că a stat încarcerat, mai ales că sunt condiţii foarte grele”. Audiat prin videoconferinţă din penitenciar, fostul senator a adăugat că „doreşte să i se acorde o şansă să demonstreze că un fost demnitar are demnitate”.

DNA s-a opus eliberării lui Isăilă, arătând că infracţiunile pentru care fostul senator a fost condamnat „denotă un grad de pericol social ridicat al inculpatului, având în vedere calitatea în care le-a săvârşit”. DNA a mai cerut „să fie avută în vedere şi natura infracţiunilor, respectiv de corupţie”.

Judecătorii au dispus, însă, eliberarea condiţionată a fostului senator, menţionând că „deţinutul, pe perioada executării pedepsei, nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat de 19 ori, sancţiunea dispusă fiind anulată la data de 06.02.2019 de judecătorul de supraveghere”. Judecătorii au mai arătat că fostul senator „a avut o conduită corespunzătoare normelor instituţionale şi a prestat activităţi lucrative, acumulând 253 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate”, decizia de eliberare fiind definitivă.

De ce a fost condamnat Isăilă

Marius Ovidiu Isailă a fost trimis în judecată de către DNA în iulie 2014, fiind acuzat de trei infracţiuni de trafic de influenţă. Potrivit DNA, în prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isăilă, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, şi Cristian Stefan Ene, în înţelegere cu inculpatul Catalin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF la firma unui denunţător care le-a solicitat ajutorul în acest sens şi căruia i s-au cerut 200.000 de euro.

Isăilă a fost ales senator în 2012 , pe listele PDL, în colegiul uninominal 3, Titu-Răcari, judeţul Dâmboviţa. În februarie 2014, a demisionat din PDL şi a stat independent până în 2015. În septembrie 2015, s-a înscris în PSD, apoi în UNPR. Ultima dată, a fost membru PRU.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite