Motivarea arestării preventive: Fostul şef al RATB a făcut diligenţe insistente pentru avantajarea unei firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al RATB este urmărit penal de procurorii anticorupţie FOTO Arhivă
Fostul şef al RATB este urmărit penal de procurorii anticorupţie FOTO Arhivă

Fostul director al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Viorel Popescu, urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, a făcut „diligenţe insistente şi ferme“, în cadrul regiei de transport, pentru avantajarea unei firme, după cum arată Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă a acestuia.

„Judecătorul apreciază că privarea de libertate a inculpatului este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică pe care ar prezenta-o lăsarea inculpatului în libertate. (...) Judecătorul are în vedere şi modalitatea în care inculpatul a acţionat, respectiv diligenţele insistente şi ferme materializate de acesta în cadrul regiei pentru conferirea unei aparenţe de legalitate actelor întocmite în relaţia cu SC U. SRô", se precizează în motivarea deciziei de arestare preventivă, făcându-se referire la o firmă pe care Viorel Popescu a avatajat-o astfel încât, deşi nu avea drept de asistenţă juridică, aceasta a oferit regiei astfel de servicii, scrie Mediafax.

În luarea deciziei de arestare preventivă a lui Viorel Popescu, judecătorul a avut în vedere „gravitatea faptei, modul şi circumstanţele de comitere a acesteia“, anturajul şi mediul din care fost director al RATB provine, situaţia antecedentelor penale.

„Judecătorul apreciază că măsura arestării preventive este proporţională cu gravitatea acuzaţiei, raportat la modalitatea de săvârşire a faptei cu privire la care sunt indicii că ar fi fost comisă de inculpat şi la rezonanţa socială a unor asemenea activităţi infracţionale. Persistenţa infracţională a inculpatului în încercarea de dobândi foloase materiale, conturează o stare de pericol pentru ordinea publică care nu poate fi înlăturată decât printr-o măsură preventivă privativă de libertate, respectiv măsura arestării preventive“, se mai precizează în motivare instanţei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite