Mobilitatea urbană şi oraşele viitorului, dicutate la Urban Talks

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gratian Mihailescu, iniţiatorul proiectului şi fondator UrbanizeHub - FOTO Eduard Enea
Gratian Mihailescu, iniţiatorul proiectului şi fondator UrbanizeHub - FOTO Eduard Enea

Mai mulţi vorbitori de la Banca Mondială şi Comisia Euopeană precum şi experţi internaţionali urmează să se întâlnească pe 10 mai în cadrul conferinţei Urban Talks, unde vor discuta despre mobilitatea urbană şi provocările oraşelor viitorului.

Aflat la a patra ediţie, evenimentul va avea loc la Point Hub, fiind organizat de UrbanizeHub România, alături de Banca Mondială şi Ambasada Olandei.

În cadrul conferinţei vor fi prezenţi vorbitori de la Banca Mondială şi Comisia Europeană, experţi internaţionali dar şi oficiali din mai multe oraşe. Aceştia vor discuta despre mobilitatea urbană precum şi provocările oraşelor viitorului. În timpul Urban Talks se va lansa şi trei rapoarte - România Metropolitană, Ghidul de Bune Practici în Dezvoltarea Urbană şi Ghidul pentru Investitori.

„Când vorbim despre viitorul oraşelor, ne gândim mereu la tehnologie, la oraşe «smart». Dar credem că un oraş trebuie să fie mult mai mult decât bine tehnologizat. Trebuie să fie un oraş sustenabil, un oraş creativ, un oraş în care să îţ i doreş ti să locuieş ti. Cum construim aceste oraşe? Pentru asta am creat Urban Talks, din câte ş tim noi un proiect unic în Europa”, a declarat Graţian Mihăilescu, iniţiatorul proiectului şi fondator UrbanizeHub, într-un comunicat de presă.

Pe lângă conferinţă, pe 11 şi 12 mai va avea loc la Mindspace Pipera şi un hackaton de Inovare Urbană în care se va discuta despre soluţii la problemele descoperite în timpul conferinţei.

„Hackaton-ul pentru Inovare Urbană va fi un loc în care programatorii întâlnesc arhitecţi, experţi în
domeniul mediului, urbanism şi mobilităţii urbane şi pot genera soluţii pentru oraşele noastre. Premii în valoare de 3.000 de euro vor fi oferite celor mai ingenioase soluţii pentru oraşe inteligente şi
durabile. În acest an, un premiu special va fi dedicat mobilităţii urbane în zona Pipera. Premiul mare
oferit de Ambasada Olandei va merge spre o soluţie pentru mobilitatea urbană”, se arată într-un comunicat de presă.

Cei care vor să participe la conferinţă şi/sau la hackathon se pot înscrie pe site-ul evenimentului: http://urban-talks.com/

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite