Mitingul taximetriştilor, amânat pentru zilele de 3 şi 4 aprilie din cauza unui târg al mireselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii au primit autorizaţie pentru a organiza în Piaţa Constituţiei un miting de protest în zilele de 3 şi 4 aprilie şi nu în perioada 28-29 martie, aşa cum solicitaseră iniţial. Totodată, la acţiune vor participa doar 2.000 de taximetre şi nu 7.000 aşa cum au cerut organizatorii.

Potrivit organizatorilor, mitingul nu a putut avea loc în aceste zile din cauza unui târg al mireselor. “Este dureros că un târg al mireselor a amânat acţinea noastră de protest din aceste zile pentru data de 3 şi 4 aprilie. Primăria nu ne-a autorizat să participăm cu 7.00 de maşini şi 13.000 de oameni, ci numai cu 2.000 de maşini şi 3.000 de membri”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Mitingul de protest este organizat de Camera Taximetriştilor din Municipiul Bucureşti, Asociaţia Naţională a Operatorilor de Transport în Regim de Taxi şi Asociaţia  Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi, membre ale Confederaţiei Operatorilor şi Transporatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Protestul va avea loc între orele 10.00 şi 14.00 în Piaţa Constituţiei, pe latura dispre Izvor a Camerei Deputaţilor.

La miting vor mai participa salariaţi ai patronatelor din acest domeniu de activitate (servicii conexe), respectiv un număr total de 3.000 de membri direcţi sau indirecţi ai organizatorilor.

Protestatarii doresc ca legea taximetriei să fie votată de parlamentari.

Astfel, participanţii la acţiunile de protest cer:

- eliminarea activităţilor ilegale (piraterie) de către organele abilitate, fiecare taximetrist autorizat să execute această activitate numai şi numai pe raza şi localitatea  de autorizare

- introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a modificărilor Legii 38/2003, care reglementează, mai clar şi mai explicit, activitatea de taximetrie, proiect aprobat de membrii Comisiei de Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor
,,Facem menţiunea că a fost reintrodus articolul care reglementează activitatea neautorizată, nelicenţiată în transportul de persoane de până la 8+1 locuri. Acest articol a fost scos din OUG 34/2010 de către un parlamentar care a avut interese ca această activitate să nu poată fi amendată cu sancţiuni suplimentare, respectiv ridicarea talonului şi a plăcuţelor de înmatriculare, a dorit haos în activitatea noastră pentru ca unii să prospere şi să capete voturi pe ilegalităţi”, a mai spus Ştefănescu.

Organizaţorii protestului susţin că acesta este împotriva primarilor care “şi-au permis ca de la preluarea mandatelor în urmă cu patru ani să nu respecte şi să nu aplice legea 38/2003, dând cu sacoşa autorizaţii pe bani sau pe interese, iar cei care le-au luat au tupeul să vină în Bucureşti şi să susţină că ei vor să facă taximetrie în Bucureşti”.

,,Să se ducă la cei care le-au dat, în mod fraudulos şi ilegal, să le ceară favorurile înapoi. Şi noi cei din Bucureşti sau alte oraşe mari din ţară am vrea ca vara să facem taximetrie la mare şi iarna la munte”, a mai spus Ştefănescu.

Totodată, organizatorii mitingului solicită public autorităţilor în drept, respectiv DNA şi Parchetului General, să  dea curs tuturor sesizărilor înregistrate şi să ia   măsurile legale ce se impun împotriva tuturor primarilor care au eliberat autorizaţii taxi nerespectând legea şi care îşi permit să nu respecte hotărâri definitive şi irevocabile ale instanţelor.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite