Mircea Diaconu, în atenţia Parchetului General după ce ANI l-a acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Mircea Diaconu este suspectat de comiterea infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul General în legătură cu aceste suspiciuni. 

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate, Diaconu este suspectat că şi-a ajutat soţia, Maria Diana Diaconu, să câştige un concurs organizat de teatrul Nottara pentru ocuparea unui post de regizor.
„Au fost descoperite indicii referitoare la posibila săvârşire de către Mircea Diaconu, Director în cadrul Teatrului C.I. Nottara şi Senator în Parlamentul României, a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice ca urmare a participării, în calitate de Preşedinte al Comisiei de examinare, la concursul pentru ocuparea postului vacant de Regizor artistic, a acordării calificativului maxim candidatului Maria Diana Diaconu şi a avizării Deciziei nr. 67/15.08.2007 prin care doamna Maria Diana Ddiaconu este promovată în funcţia de Regizor artistic în cadrul Teatrului C.I. Nottara“, se arată în comunicatul de presă emis de ANI.

Concurs cu probleme

Angajată ca actor la acelaşi teatru încă din 2001, soţia lui Mircea Diaconu a fost numită regizor artistic în urma unui concurs „montat" la numai două luni de la momentul în care aceasta primise diploma de licenţă a Universităţii Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" Bucureşti, la specializarea „Artele Spectacolului de Teatru (Regie de Teatru)".
Potrivit fişei postului de regizor artistic al Teatrului Nottara, orice aspirant pentru ocuparea acestui post trebuie să aibă „minimum un an experienţă" în regia de teatru şi „performanţe excepţionale" în domeniu.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite